С военния министър Панайотов на борда на български самолет - афганистански граждани бяха успешно евакуирани в нашата страна

Pan.bg 17 сеп 2021 | 18:37 views (1145) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на МО

Афганистански граждани, работили за Република България по време на операции на НАТО в Афганистан, както и български гражданин и неговото семейство, бяха успешно евакуирани на 15 септември в нашата страна. Операцията беше организирана и проведена от Служба „Военно разузнаване“ по указания на министър-председателя на Република България Стефан Янев, под прякото ръководство на министъра на отбраната Георги Панайотов и със съдействието на министъра на външните работи Светлан Стоев. За успешното осъществяване на евакуацията съдействаха също посланикът ни в Пакистан Ирена Ганчева и представители на междуведомствената работна група, които организираха своевременното посрещане, настаняване и транспортиране на афганистанските граждани до нашата страна.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Лично министърът на отбраната Георги Панайотов присъства на борда на самолета, извършил полета от Исламабад до София, осъществен от Държавния авиационен оператор.

В рамките на визитата в Ислямска република Пакистан министър Георги Панайотов се срещна с федералния министър на отбраната Первез Хатак. По време на разговорите двамата министри обсъдиха възможностите за развитие на двустранното сътрудничество в областта на отбраната, поддържането на установения добър диалог между страните в сферата на сигурността, възможностите за обучение и военнотехническо сътрудничество, както и развитието на взаимодействието в други сфери от взаимен интерес.


image

Navigate with the buttons down below to explore the gallery!


С военния министър Панайотов на борда на български самолет - афганистански граждани бяха успешно евакуирани в нашата страна

PREVIOUS PHOTO 1/1 NEXT PHOTO

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0