Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще участва в есенната конференция на Военния комитет на НАТО

Pan.bg 17 сеп 2021 | 17:48 views (628) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на МО

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще участва в ежегодната конференция на Военния комитет на НАТО, която ще се проведе от 17 до 19 септември в Атина, Република Гърция. Събитието ще се състои присъствено при спазване на мерките за безопасност и ограниченията, наложени от пандемията от COVID-19.

Дневният ред на конференцията се формира от проведените през юни тази година среща на държавните и правителствените ръководители на страните членки на Алианса и среща на министрите на отбраната и на външните работи, както и извънредната среща през август на министрите на външните работи по темата Афганистан.

Форумът ще даде възможност на началниците на отбраната да обсъдят теми и да изразят становище по въпроси от стратегическо значение за НАТО. Сред тях са операциите, мисиите и дейностите на Алианса, позицията за сдържане и отбрана на съюза и прилагането на двете водещи концепции - сдържане и отбрана на евроатлантическата зона и концепцията на НАТО за водене на военни действия, както и други въпроси от общ интерес. В рамките на заседанието на най-висшия военен орган на Алианса ще бъде обсъдена инициативата НАТО 2030, заедно с военните й последици и възможности, които да бъдат адресирани в новата стратегическа концепция на Алианса.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка