„Разчитаме на вас“, е посланието към випуска на Военната академия

Pan.bg 30 юли 2021 | 13:53 views (3023) commentaries(0)
img пан.бг
Източник: otbrana.com

„Разчитаме на Випуск 2021 на Военна академия „Георги С. Раковски“ от специалност „Стратегическо ръководство на отбраната и въоръжените сили“, заяви днес заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков на тържествения ритуал при връчване на дипломите. „Ние ще използваме и ще приложим всичко това, което научихме във Военна академия по най-добрия начин в нашата бъдеща дейност“, отговори първенецът на випуска капитан I ранг Петко Якимов.

В академията бяха дошли още заместник-командващият на СКС генерал-майор Иван Лалов, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, съветникът на президента по военната сигурност бригаден генерал Васил Лазаров, директорът на дирекция „Управление на човешките ресурси“ в МО Людмил Михайлов, офицери от Въоръжените сили, служители от МО, близки на випускниците.

Поздравлението на генерал-лейтенант Стойков към офицерите и студентите от факултетите „Национална сигурност и отбрана” и „Командно-щабен” бе от името на висшето военно ръководство. Той изрази уважения към ръководството на академията и преподавателите за усилията им да предлагат обучение, което съответства на професионалното развитие на военнослужещите и кадрите за нуждите на централната и териториалната администрация, както и на стратегическата среда за сигурност, динамиката във военното дело и на днешните сериозни предизвикателства по гарантиране сигурността и отбраната на страната и изпълнение на съюзническите ни отговорности.

Вие отбелязвате края на важен етап от вашия професионален път, подчерта в словото си заместник-началникът на академията полковник доц. д-р Димитър Ташков, обръщайки се към випускниците с „Уважаеми офицери и бъдещи генерали!“. „Ние ви дадохме насоките, а останалото зависи от вас, за да постигнете нови професионални успехи. Защото не е достатъчно да си само експерт, а трябва да умееш и да поемаш отговорност, да бъдеш и лидер, което е все повече необходимо на армията и обществото ни днес“, каза още полк. Ташков.

На строевия плац на Военна академия „Г. С. Раковски“ на тържествен ритуал своите дипломи получиха осем офицери от Випуск „Георги Стойков Раковски” 2021 – първа смяна. Те са от специалност „Стратегическо ръководство на отбраната и въоръжените сили“. От тях един военнослужещ е от Китайската народна република и един военнослужещ от Република Северна Македония. Всички офицери завършват с отличен успех. Първенец на випуска е капитан I ранг Петко Якимов, с успех – отличен 6,00.

Тридесет студенти, завършили своето обучение в професионални направления „Национална сигурност“ и „Психология“ в различни
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
специалности на факултет „Национална сигурност и отбрана” и факултет „Командно-щабен”, също получиха своите дипломи. 14 от тях са с отличен успех.

Магистър Николай Миленов Кисьов, студент в редовна форма на обучение от специалност „Национална сигурност и отбрана“, е първенец на Випуск „Георги Стойков Раковски” 2021 – първа смяна.

Випускът носи името на великия български патриот и патрон на Академията Георги Стойков Раковски.

През тази година отбелязваме 200 години от неговото рождение. Той е основоположник и Патриарх на българското националноосвободително движение. Пламенен родолюбец, който през целия си живот се бори за освобождението на поробеното ни Отечество. Раковски начертава пътя за изграждането на свободна България.Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


„Разчитаме на вас“, е посланието към випуска на Военната академия

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/5 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка