„Разчитаме на вас“, е посланието към випуска на Военната академия

Pan.bg 30 юли 2021 | 13:53 views (3022) commentaries(0)
img пан.бг
Източник: otbrana.com

„Разчитаме на Випуск 2021 на Военна академия „Георги С. Раковски“ от специалност „Стратегическо ръководство на отбраната и въоръжените сили“, заяви днес заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков на тържествения ритуал при връчване на дипломите. „Ние ще използваме и ще приложим всичко това, което научихме във Военна академия по най-добрия начин в нашата бъдеща дейност“, отговори първенецът на випуска капитан I ранг Петко Якимов.

В академията бяха дошли още заместник-командващият на СКС генерал-майор Иван Лалов, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, съветникът на президента по военната сигурност бригаден генерал Васил Лазаров, директорът на дирекция „Управление на човешките ресурси“ в МО Людмил Михайлов, офицери от Въоръжените сили, служители от МО, близки на випускниците.

Поздравлението на генерал-лейтенант Стойков към офицерите и студентите от факултетите „Национална сигурност и отбрана” и „Командно-щабен” бе от името на висшето военно ръководство. Той изрази уважения към ръководството на академията и преподавателите за усилията им да предлагат обучение, което съответства на професионалното развитие на военнослужещите и кадрите за нуждите на централната и териториалната администрация, както и на стратегическата среда за сигурност, динамиката във военното дело и на днешните сериозни предизвикателства по гарантиране сигурността и отбраната на страната и изпълнение на съюзническите ни отговорности.

Вие отбелязвате края на важен етап от вашия професионален път, подчерта в словото си заместник-началникът на академията полковник доц. д-р Димитър Ташков, обръщайки се към випускниците с „Уважаеми офицери и бъдещи генерали!“. „Ние ви дадохме насоките, а останалото зависи от вас, за да постигнете нови професионални успехи. Защото не е достатъчно да си само експерт, а трябва да умееш и да поемаш отговорност, да бъдеш и лидер, което е все повече необходимо на армията и обществото ни днес“, каза още полк. Ташков.

На строевия плац на Военна академия „Г. С. Раковски“ на тържествен ритуал своите дипломи получиха осем офицери от Випуск „Георги Стойков Раковски” 2021 – първа смяна. Те са от специалност „Стратегическо ръководство на отбраната и въоръжените сили“. От тях един военнослужещ е от Китайската народна република и един военнослужещ от Република Северна Македония. Всички офицери завършват с отличен успех. Първенец на випуска е капитан I ранг Петко Якимов, с успех – отличен 6,00.

Тридесет студенти, завършили своето обучение в професионални направления „Национална сигурност“ и „Психология“ в различни
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
специалности на факултет „Национална сигурност и отбрана” и факултет „Командно-щабен”, също получиха своите дипломи. 14 от тях са с отличен успех.

Магистър Николай Миленов Кисьов, студент в редовна форма на обучение от специалност „Национална сигурност и отбрана“, е първенец на Випуск „Георги Стойков Раковски” 2021 – първа смяна.

Випускът носи името на великия български патриот и патрон на Академията Георги Стойков Раковски.

През тази година отбелязваме 200 години от неговото рождение. Той е основоположник и Патриарх на българското националноосвободително движение. Пламенен родолюбец, който през целия си живот се бори за освобождението на поробеното ни Отечество. Раковски начертава пътя за изграждането на свободна България.Navigate with the buttons down below to explore the gallery!


„Разчитаме на вас“, е посланието към випуска на Военната академия

PREVIOUS PHOTO 1/5 NEXT PHOTO

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0