Випуск "Г. С. Раковски" на НВУ - Министър Георги Панайотов към випускниците на НВУ „В. Левски“: Бъдете истински български воини (ГОЛЯМА ВИПУСКНА ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 26 юли 2021 | 09:22 views (3180) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на МО

„Най-успешните, най-силните държави в света инвестират в образование. А военното образование и подготовка, професионалното самочувствие на военнослужещите влияят пряко върху отбранителните способности на България, върху националната сигурност на нашата Родина. И днес, в тези трудни времена, повече от всякога имаме нужда от високообразовани, интелигенти, ефективни офицери и сержанти. Именно такива военнослужещи ще извисяват имиджа на Българската армия, ще печелят признателността на българските граждани и ще се радват на по-голямо доверие и подкрепа от тях“ заяви министърът на отбраната Георги Панайотов в приветствието си към випускниците на Националния военен университет „Васил Левски“ на тържествения ритуал по връчване на дипломите и присвояване на първото им офицерско звание в гр. Велико Търново.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Министър Георги Панайотов припомни думите на Раковски „С пламен меч да вървим по бойното поле под победоносния български лев“ и пожела на младите офицери винаги да носят неговия плам. „Призовавам ви да бъдете истински български воини – такива, които се справят с трудности и предизвикателства. Да не спирате да израствате в Българската армия и българското общество“.

В тържествения ритуал по връчване на дипломите и присвояване на първо офицерско звание на курсантите от 143-ти випуск „Георги Ст. Раковски“ на Националния военен университет (НВУ), който се проведе на 24 юли 2021 г., участваха също президентът и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и началникът на НВУ бригаден генерал Иван Маламов.

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов приветства младите офицери в редиците на Въоръжените сили. „Вярвам във вас, вие сте носители на новото. Убеден съм, че сте добре подготвени и ще бъдете носители на развитието и модернизацията в Българската армия“, каза адмирал Ефтимов. Той призова новопроизведените офицери да бъдат добри командири и им пожела духът, вярата и смелостта на Раковски да ги съпътстват винаги в професионалния им път.

„Офицерските пагони са преди всичко отговорност. Получавайки ги, вие се вричате в свещената мисия за гарантирате на сигурността, независимостта и суверенитета на Родината“, каза в словото си президентът и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев. „Аз съм убеден, че вие ще се справите, защото сте получили образованието и закалката именно тук – в престижното висше учебно заведение, в школата по патриотизъм и мъжество, наречена Национален военен университет „Васил Левски“ заяви президентът Румен Радев. Той пожела на випускниците смелост, чест и непреклонност в командирския и житейския им път. „Помнете, че за българския офицер, независимо от историческите времена и политическите превратности, винаги е имало един най-висш идеал, наречен България, и една най-голяма ценност – свободата и благоденствието на българския народ“, заяви президентът Румен Радев. Той връчи офицерските пагони на отличника на випуска – лейтенант Красимир Йорданов.

Началникът на НВУ бригаден генерал Иван Маламов подчерта, че новото поколение български офицери е добре подготвено, мотивирано и възпитано в духа и традициите на България. „Възпитахте в себе си дисциплинираност, воля за победа, самообладание, физическа ловкост. Научихте се да бъдете творчески личности, самостоятелни в решенията и действията си, благородни в постъпките и намеренията си. Вие се превърнахте в лидери и то лидери с идеал“, каза бригаден генерал Маламов и пожела на младите офицери успех в професионалния им път.

В словото-отговор от името на випуска лейтенант Красимир Йорданов изрази благодарност към командния състав на Военния университет. Той пожела на своите колеги смелост, упоритост, непреклонност и морална сила в изпълнения с трудности, но и с удовлетворение професионален път.

Връчването на първите офицерски пагони и на дипломите на випуск 143-ти „Георги Ст. Раковски“ на НВУ, както и на удостоверенията на завършващите професионалния сержантски колеж, се състоя в старопрестолния град пред историческата крепост „Царевец“ в присъствието на висши военни, представители на държавната и местната власт, както и на много близки и роднини. На 121 курсанти, обучавани по 13 военни специализации, бе присвоено първо офицерско звание „лейтенант”.Navigate with the buttons down below to explore the gallery!


Випуск "Г. С. Раковски" на НВУ - Министър Георги Панайотов към випускниците на НВУ „В. Левски“: Бъдете истински български воини (ГОЛЯМА ВИПУСКНА ГАЛЕРИЯ)

PREVIOUS PHOTO 1/6 NEXT PHOTO

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0