/СНИМКА/: Първата партида БМП-1 от Гърция скоро ще се отправи за Египет

Pan.bg 20 юли 2021 | 17:09 views (773) commentaries(0)
img
pan.bg

Гърция възнамерява да прехвърли на Египет БМП-1, който са на въоръжение у нея. На Международното отбранително изложение DEFEA 2021, проведено в Атина през май, беше представен образец на бойната машина за пехота, ремонтирана в едно от местните предприятия.Както беше отбелязано, в хода на работата по кулата, въоръжена със 73-мм гладкоцевно оръдие 2А28 „Гръм“, сега се планира инсталирането на противотанков управляем ракетен комплекс Konkurs.

По време на експлоатацията в гръцката армия са монтирани голямокалибрени картечници M2HB Browning, които сега са премахнати.

Сега в завода, където се подготвя доставката, има седем машини, възстановяването на които се забавя поради проблеми с компонентите. Въпреки това се очаква ходовите изпитания на първите три готови „единици“ да започнат през септември.

Общо сухопътните войски на Арабска република Египет трябва да получат безвъзмездно 92 такива бронирани машини. Информацията за това беше публикувана за първи път през 2019 г.

Гърция в началото на 90-те получи от Германия около 500 БМП-1 съветско производство, които преди това бяха експлоатирани в Националната народна армия на ГДР

Известно е, че някои от тези машини са започнали да изпълняват функциите на ПВО. Бяха демонтирани кулите от тях и бяха инсталирани малокалибрени автоматични зенитни оръдия ЗУ-23-2.

По-рано Гърция достави на Ирак 100 единици такива БМП.

Източник: rg.ru Снимка: cdnimg.rg.ru

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка