Нов член в семейството: Rheinmetall Mission Master XT, автономно UGV за екстремни терени (ГОЛЯМА ЕКСКЛУЗИВНА ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 18 юни 2021 | 18:36 views (1104) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на rheinmetall.com

Rheinmetall с гордост обявява пускането в производство на Mission Master XT, най-новия член на успешното й моделно семейство Mission Master от автономни безпилотни наземни превозни средства (A-UGV). За разлика от платформата Mission Master SP, която вече е на пазара, Mission Master XT има дизелов двигател. Отговаряйки на нов набор от нужди, Rheinmetall Mission Master XT е изключително мобилен дори на най-тежкия терен и способен да носи впечатляващ обем полезни товари. Mission Master XT е разработен от Rheinmetall Канада.

Истински спътник, когато е трудно
Rheinmetall Mission Master XT процъфтява на екстремни терени. Лесно се справя с лед, сняг и минусовите температури, както и с пясъчен, скалист и планински терен. Неговите усъвършенствани амфибийни възможности му позволяват да плава, като същевременно запазва пълния си капацитет за полезен товар. С тегло 2217 kg, този мощен A-UGV може да носи полезен товар от 1000 kg при всички сценарии, позволявайки на войските да транспортират специално оборудване до труднодостъпни места. Дизеловият двигател му позволява да измине 750 km без дозареждане с гориво, докато литиево-йонните батерии осигуряват до 6 часа безшумна работа за наблюдение и патрулиране.

Друга забележителна характеристика на Rheinmetall Mission Master XT е неговата система за непрекъснато напомпване на гумите, която регулира налягането в гумите според нуждите в зависимост от терена. Отличаващ се с висока издръжливост и оцеляемост, A-UGV продължава да се движи дори с дупки от 2 cm в гумите.

Автономна, интелигентна и лесна за управление платформа
Подобно на другите платформи от семейството Rheinmetall Mission Master, Mission Master XT е оптимизиран да поема скучни, трудни и опасни задачи, позволявайки на войниците да се фокусират върху основните си мисии по-ефективно и с по-голяма безопасност. Задвижван от Rheinmetall PATH, доказан комплект за автономност (A-kit), който дава възможност за широк спектър от възможности за автономно шофиране и навигация.

Семейството Mission Master е напълно съвместимо със стандартните системи за бойно управление на НАТО и може да бъде контролирано чрез различни опции за телеоперации.
„Най-многофункционалният от тях е интелигентен таблет, разработен от Rheinmetall, който позволява на оператора да контролира всяка платформа и полезен товар на Mission Master чрез един интерфейс, предлаган за първи път на пазара. Например потребителите могат да наблюдават кадри от камерата или да насочват оръжейната станция, след което
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
бързо могат да препрограмират платформата да се придвижва автономно до желаното място, всичко това с едно и също устройство“ обясни Ален Тремблей, вицепрезидент "Бизнес развитие и иновации" в Rheinmetall Canada. Ако е необходимо, тази здрава и изпитана механична платформа може да работи в пилотиран вариант, с интегриран джойстик и аварийна седалка.

Възможности за много мисии
Благодарение на своята модулност, Rheinmetall Mission Master XT може да поеме множество мисии във всяка ситуация. Обхватът на дейностите, които A-UGV може да извършва, включва логистичен транспорт, наблюдение, огнева поддръжка, спасяване, медицинска евакуация, ЯХБЗ, комуникационен ретранслатор и множество други специфични за клиента изисквания. Rheinmetall се ангажира с максимална експлоатационна безопасност по всяко време, поддържане на роля за човек във веригата на всички кинетични операции.

Мощен компонент в съвместни операции с всички домейни
Тъй като вражеските способности стават все по-напреднали, способността за бързо използване на големи количества данни, за да се вземат информирани решения на място, е по-важна от всякога. Предвидимото разполагане на сили вероятно ще бъде под формата на многонационални съвместни операции във всички домейни (JADO), които обхващат всяко измерение на съвременното бойно поле: земя, въздух, море, кибер и информационно пространство, както и космическото пространство.

Подобно на останалите членове на семейството Mission Master на Rheinmetall, новият Mission Master XT разполага с уникалната система на НАТО за стандартно бойно управление (BMS), интегрирана на всяка платформа. Това позволява на всяка система да обработва голямо количество тактически данни. По този начин Mission Master XT става неразделен член на тактическия боен екип, способен да споделя и обменя информация от собствените си сензори, за да подобри общата оперативна картина на екипа. BMS също така позволява да се използва информация в мрежата, качена от други участници, за да подобри собствената си ситуационна информираност по отношение на терена, както и по отношение на местоположението на приятелски и вражески сили. Вградената BMS позволява на много платформи Mission Master да работят като екип от UGV, когато изпълняват стандартни военни мисии в пряка подкрепа на войските на земята.

Mission Master XT също ще се възползва и от системната интеграция на нови приложения за изкуствен интелект, което му позволява да се развива и да продължи да допринася за успешни резултати в сложното бойно пространство JADO в бъдеще.

Преименуване на съществуващия Mission Master
За да освободи място за новодошлите в семейството Mission Master, съществуващата платформа Mission Master вече се нарича Rheinmetall Mission Master SP. SP идва като съкращение от silent partner („мълчалив партньор“). Mission Master SP остава безценен актив за спешените войски в широк спектър от мисии, включително високорискови ситуации.Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Нов член в семейството: Rheinmetall Mission Master XT, автономно UGV за екстремни терени (ГОЛЯМА ЕКСКЛУЗИВНА ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/4 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка