Държавна израелска компания ще достави тактически радари на Сухопътните сили на Германия

Pan.bg 18 юни 2021 | 17:12 views (517) commentaries(0)
img пан.бг
Източник: Otbrana.com

Най-голямата израелска държавна отбранителна компания – Israel Aerospace Industries (IAI), ще произведе и достави 69 тактически мобилни радари на Сухопътните сили на Германия. Сделката е на стойност 36 млн. евро и се реализира от дъщерната на IAI – ELTA SYSTEMS LTD, в партньорство с германския производител на електронни и IT системи за военната промишленост – ESG Elektroniksystem – und Logistik-GmbH (ЕSG). Германската компания има сключен договор за целта с Федералния офис за оборудване, информационни технологии и поддръжка на Бундесвера (BAAINB), съобщава Alfa Communications.
Първите радари трябва да бъдат доставени до началото на следващата година, а всички доставки се очаква да завършат до 2024 г. Съгласно договора, производителят ще осигури също обучение и първоначални резервни части, като ще споделя с контрагента си своите добри практики.
Радарът, предмет на сделката – WatchGuard, е пето поколение тактически радар за наземно наблюдение и засичане на движение, който използва както техники за търсене с взиране, така и такива с електронно управление. Със своята бърза скорост на актуализиране на данните, радарът осигурява много голяма вероятност за откриване и проследяване на целта и е способен да изпълнява сложни задачи. Комбинацията от режими на наблюдение и сканиране позволяват неговата работа да се адаптира и оптимизира, за да отговори на всяко предизвикателство при всеки сценарий.
С интегрираната BARÜ (наземна система за разузнаване и наблюдение на околността), радарната система е проектирана да замени и подсигури алтернатива на досегашните остарели системи в Германия: PARA (радар за разузнаване на танкове), ABRA (артилерийски наблюдателен радар), LEGAR 1 (лек разузнавателен радар на бойното поле) и BOR-A 550 (радарна единица за наземно наблюдение 550).
BARÜ е предназначена да осигури изчерпателно събиране на информация при поискване за всички нива на командването с цел определяне потенциала на заплаха, експлоатационните условия и условията в потенциални кризисни области. Системата работи денонощно във всякакви метеорологични условия и е в състояние да осъществява разузнаване и наблюдение на голяма площ за дълъг период от време, като в същото време се отличават с малък размер и леко тегло. Нещо повече, системата позволява да бъде интегрирана в съвместни бойни действия на сухопътните, военновъздушните и военноморските сили. Тя обезпечава също така проследяването на предварително идентифицирани вражески цели и допринася за корекция на
огъня.
“Israel Aerospace Industries е пионер в развитието на устойчиви радарни технологии и предлага широк асортимент от продукти, които се продават в целия свят. През годините интегрирахме в нашите системи целия натрупан боен опит и обратната връзка, получена от клиентите. Гордеем се, че си сътрудничим с ESG и да доставим нашите модерни решения на Сухопътните сили на Германия”, коментира Зви Яром, вицепрезидент и ръководител на дивизията за наземни системи на IAI-ELTA.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка