/ВИДЕО/ «Калашников» показва: - Голямокалибрен щуцер Verney-Carron Safari 470 NE

Pan.bg 12 юни 2021 | 13:27 views (570) commentaries(0)
img
pan.bg

В новия брой показваме практически отстрел на най-голямокалибреното изделие в колекцията на Евгений Спиридонов.

Това оръжие е основното работно на Евгений Спиридонов и го придружава почти през цялата му кариера като професионален ловец. И до днес този штуцер от време на време пътува с Евгений до Африка на лов с клиенти.

Verney-carron safari е изготвен по поръчка, поради което е оборудван с някои части, които не са типични за този вид в масовото производство. Тук ще говориме подробно за това.

Штуцерът изглежда елегантен, но си остава доста тежък. Това е разбираемо - теглото на един куршум е 32 грама, а енергията в нарезното оръжие е доста висока. Средната скорост на куршума в нашия експеримент достига 632 m/s.

Стрелбата се е извършвала при изправено положение от тринога и седнал - от опора. В първия случай стрелбата е извършена от разстояние 50 метра с помощта на отворени прицелни устройства и са използвани 4 вида патрони в групи от по 2 изстрела: Norma PH, Barnes X, Barnes Solid, Kynoch.

Стрелбата с упора е изпълнена с оптичен прицел на разстояние 100 метра по аналогична схема, но бяха тествани само онези куршуми, които бяха избрани в резултат на първата стрелба.

Стрелбата без допълнителни устройства и разстояние до целта от 20 метра беше извършена, за да се разбере: при каква скорост е възможно да се произведе втори прицелен изстрел.Източник: Калашников Media Снимка: i.ytimg.com

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка