Сметната палата на САЩ обяви за снижаване на бойната готовност на въоръжените сили

Pan.bg 21 апр 2021 | 11:01 views (702) commentaries(0)
img
pan.bg

Анализаторите са изследвали състоянието на сухопътните и морските сили на САЩ.

Сметната палата на САЩ обяви за снижаване на бойната готовност на въоръжените сили на страната. Експертите признаха, че военната мощ е спаднала поради участието в няколко регионални конфликта, в които държавата се е включвала в продължение на 20 години.

В доклада на надзорния орган се говори за готовността на силите да извършат необходимите действия за периода 2017-2019 г. Авторите са стигнали до извода, че в момента САЩ не могат да говорят за неоспоримо предимство във военната сфера заради укрепването на силата на потенциалните противници.

„В националната стратегия за отбрана за 2018 г. се обръща внимание на факта, че господството на САЩ във всяко бойно измерение вече не е гарантирано, тъй като потенциалните противници, а именно Китай и Русия, успяха да развият и укрепят своите способности“, се казва в документа

По-специално авторите на доклада, посочиха на Пентагона за снижаване бойната готовност на САЩ във водните зони. В същото време те фиксират укрепване мощта на сухопътните войски. Според експертите, основната пречка за възстановяването на американския флот и подводници са ограничените възможности за тяхното техническо обслужване.

Източник: piter.tv Снимка: static.rueconomics.ru

Превод и редакция: pan.бг
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка