Вместо собствния ББМ «Дозор-Б» Украйна купува същия от Полша, наречен Oncilla

Pan.bg 08 мар 2021 | 14:04 views (700) commentaries(0)
img
Вместо собствен купува полски бронирани машини Oncilla

В Украйна се изразява недоумение от странността на изпълнението на държавната отбранителна поръчка. От няколко поредни години Министерството на отбраната на страната говори за планове за закупуване на местни бронирани превозни средства Dozor-B, но нещата не вървят добре с масовите покупки.


След поредица скандали, свързани с използването на неподходяща стомана за „Патрулите“, която буквално се пропуква по време на експлоатация, ситуацията, изглежда, започна да се „изравнява“. Отново обаче, няма точни параметри на заявката за«Дозор-Б» за украинските въоръжени сили.

Озадачението се дължи на факта, че ако има планове за серийни доставки на бронирани превозни средства ББМ «Дозор-Б» за войските, защо Украйна продължава да купува бронирани превозни средства, произведени в Полша. Говорим за бронирани автомобили Oncilla. Това е многофункционална бронирана бойна машина (бойни бронирани превозни средства) с 4х4 разположение на колелата. В същото време Oncilla всъщност е същият ББМ «Дозор-Б», произведен само в Полша.Украинските медии пишат, че Украйна и Полша разполагат с едни и същи технологии за производството на такива ББМ. Защо тогава Украйна, вместо да създава сериен «Дозор-Б» , превежда средства в полския бюджет за закупуването на същия ББМ «Дозор-Б» , но с друго име и полска маркировка.

Известно е, че Полша е доставила осем бронирани машини на Украйна по договор за 2020 г. Според някои доклади за нуждите на украинските сили за сигурност се планират и по-нататъшни доставки на бронирани бойни машини Oncilla от Полша.

В тази връзка възниква парадоксална ситуация. Бронираните машини «Дозор-Б» са приети, но техните покупки не се извършват и няма яснота по въпросите на масовото им производство. Следователно, вместо да финансира собствената си отбранителна индустрия, Украйна финансира отбранителната промишленост на съседна Полша.

източник
военное обозрениеРАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Вместо собствния  ББМ «Дозор-Б» Украйна купува същия от Полша, наречен Oncilla

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка