Русия създава кибер спецназ за информационна война в медийното пространство

Pan.bg 28 фев 2021 | 12:13 views (400) commentaries(0)
img пан.бг

Военни експерти предложиха създаването на кибер специални сили в Русия за информационна война в медийното пространство. Предложението беше изразено на кръгла маса в ТАСС, посветена на образа на руската армия в медийното поле, от военен журналист, постоянен член на клуба в Изборск, Владислав Шуригин.

Според него информационната война е „фехтовка на мускетари и когато се появи някаква информация, е необходимо незабавно командата да се събере и да се отговори“, тъй като всякакви „сензации“ бързо се разпространяват в стотици публични страници и сайтове и тогава е твърде късночовек да ги „настигне”.

„И, по мое мнение, едно от нещата, които сега са необходими и много важни на фона на голямата информационна машина на Министерството на отбраната , е необходимо да се създадат тези много „ вежливи хора "в информационното пространство", каза Шуригин ...

По негово мнение това трябва да бъдат един вид информационни специални части, състоящи се от професионалисти, които биха могли да реагират много бързо и точно на предизвикателствата. „Тъй като Министерството на отбраната не може да разкаже всичко и когато експерт изясни въпроса на съвсем друго ниво, това престава да бъде сензация за радикали, които се опитват да се възползват от него“, обясни той.

Шуригин отбеляза, че това трябва да бъдат групи от експерти на всички нива - от историческо и техническо до геополитическо.

Андрей Манойло, член на Научния съвет към Съвета за сигурност на Руската федерация, президент на Асоциацията на специалистите по информационни операции, се съгласи с него. Според него това могат да бъдат малки оперативни групи, които да се състоят от много добри специалисти с опит и практика в провеждането на информационни операции. "Те трябва да бъдат много добре координирани и най-важното е, че онези, които ръководят такава група, трябва да имат свобода на действие, трябва да имат правото да вземат незабавни решения и да действат според ситуацията", каза той. Също така, според Манойло, тези хора трябва да имат право на грешки.

източник
тасс
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка