Приключи комплексната тренировка по каналообразуването „Февруари 21“

Pan.bg 26 фев 2021 | 10:42 views (1398) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на СКССъвместното командване на силите проведе комплексна тренировка по каналообразуване „ФЕВРУАРИ 21“, като елемент от съвместната подготовка на органите и формированията за комуникационно-информационна поддръжка (КИП) на оперативното ниво.

Под ръководството на началника на щаба на СКС бригаден генерал Валентин Кръстев и началника на отдел „КИС” на СКС полковник Димитър Хлебаров–директор и непосредствен ръководител на настоящата тренировка, бяха отработени задачи по изграждане на част от КИС за поддръжка на системата за командване и управление при провеждане на съвместна операция на територията на страната, както и задачи по КИП на мобилната група за взаимодействие на командващия на СКС. Изпълниха се и задачи по интегриране на елементи от полевата КИС на БА със Стационарната КИС.

Основна цел на тренировката беше да се усъвършенства взаимодействието между органите за управление на КИС на оперативно ниво за изграждане на интегрирана КИС и да се повиши натренираността на тактическите формирования за КИП при развръщането, сглобяването на полевите комуникационно-информационни възли на пунктовете за управление и привързването им към възли от стационарната комуникационна мрежа.

Наред с формированията от СКС, от пунктовете за постоянна дислокация в тренировката участваха и формирования от видовете въоръжени сили, Съвместното командване на специалните операции и Стационарната КИС.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Приключи комплексната тренировка по каналообразуването „Февруари 21“

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/4 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка