IDEX2021 - Русия представи три машини тип MRAP

Pan.bg 26 фев 2021 | 07:55 views (1585) commentaries(0)
img
хаджи Димитър Ставрев
pan.bg
По информация на mil.pessНа изложението IDEX-2021, което се проведе от 21 до 25 февруари в Обединените арабски емирства заводът "Ремдизел" представи на изложбата защитени от мини автомобили. Руският производител представи в Абу Даби макети на двуосния MRAP K-53949, триосния "Тайфун" K-63968 и многофункционалното шаси K-53958.

Делегацията на "Ремдизел" контактува с клиенти като част от съвместната експозиция на "Рособоронекспорт". Както каза в интервю за Mil.Press военният директор по продажбите и обслужването на предприятието Александър Матвеев, Ремдизел счита клиентите от страните от ОНД, Азия, Африка и Близкия изток като обещаващи партньори за износ.

Портфолиото от поръчки на производителя от Министерството на отбраната на РФ е ясен до 2022 г. включително. Подписани са и договори за износ. И така, в края на 2019 г. стана известно, че Русия и Узбекистан са сключили споразумение за доставка на голяма партида бронирани машини Typhoon K-53949. Източник на Mil.Press Military във въоръжените сили на Узбекистан съобщи, че на етапа на подбор руските превозни средства са били сериозно сравнявани с американските. Решението за закупуване на оборудване от "Ремдизел" е взето според критериите за поддръжка, наличност на резервни части, способност за работа в планински условия.
Предимство за клиентите от страните от Персийския залив може да бъде възможността да оборудват бронирани превозни средства с автоматична скоростна кутия. Тя, според Игор Зарахович, главен дизайнер на "Ремдизел", намалява умората на водача при дълги пътувания и дава предимство при офроуд: машината е по-трудна за „натикване“ в буксуване по мека земя.
Както показва проучването на нуждите на страните консуматори на MRAP от азиатския регион, проведено от аналитичната група Mil.Consulting, един от основните критерии за избор на този тип оборудване е организирането на локализираното производство на територията на страната вносител. Най-често не става въпрос за изграждане на предприятие от нулата, а за организиране на съвместно производство с големи индустриални играчи в страната.

На базата на шаситата „Тайфун“ и „Торнадо“ са създадени повече от десет различни конфигурации с оръжия и военно оборудване - от защитени медицински машини до машини за борба с мини и с минни тралове. Има и модификации, които първоначално са създадени за задачи за експортиране. Това са по-специално Тайфун К-53949 с противотанков комплекс „Корнет-М“. През 2020 г. той влезе в фаза на фабрични изпитания.

По-рано през
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
февруари "Ремдизел" представи своите продукти и на изложението за аерокосмическа и отбранителна индустрия Aero India 2021. Експозицията включваше Typhoon K-63968, автомобили Typhoon K-53949 и защитена линейка "Линза".


Изложбата IDEX-2021 се проведе от 21 до 25 февруари в Националния изложбен център в Абу Даби. На събитието присъстваха 900 изложители от 59 държави. Бронирани превозни средства представиха Paramount Group, IVECO Defense Vehicles Spa, Avibras Industria Aeroespacial S / A, AM General, които се състезаваха с продуктите на "Ремдизел". Клиентите бяха от военни делегации от 110 държави.

Автомобил Typhoon K-53949, разработен от Ремдизел (сн. Mil.Press Military, Андрей Сергеев)
Бронирани превозни средства "Торнадо" К-53958, произведени от "Ремдизел"
Автомобил Typhoon K-63968, произведен от "Ремдизел" (сн. "Ремдизел")
ПТУР "Корнет" на автомобила "Тайфун" К-53949, произведен от "Ремдизел"
Mil.Press Military, Андрей Сергеев
Медицински брониран автомобил "Линца", проектиран и произведен от "Ремдизел" (сн. Mil.Press Military, Андрей Сергеев)

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


IDEX2021 - Русия представи три машини тип MRAP

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/4 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка