Минохвъргачката Patria Nemo сертифицирана за стрелба в движение за директен и индиректен огън (ВИДЕО, снимки)

Pan.bg 13 яну 2021 | 12:15 views (1042) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на www.edrmagazine.eu

На 12 януари 2021 г. Patria съобщи, че самоходната минохвъргачка Patria Nemo успешно е преминала сертификацията на способността „стрелба по време на движение“ както за пряк обстрел, така и за непряк обстрел. Тази нова изключителна функция позволява на войските да бъдат в непрекъснато движение по време на огневи задачи и така минохвъргачката вече не е ясна цел за контрабатареен огън. С възможността за стрелба в движение да се локализира цел, насочването и откриването на огъня е значително по-бързо и по-ефективно без спиране за стрелба. С новата си способност Patria Nemo е машина, който променя правилата на бойното поле и е лидер на световния пазар за модерните минохвъргачни системи със своите върхови технологии и способности.

Като куполна, лека и дистанционно управлявана 120 mm самоходна минохвъргачка с високо ниво на мобилност, защита и точност, Patria Nemo е способна както на пряк, така и на непряк огън. Една от характеристиките, която прави системата за минохвъргачки Patria Nemo особено усъвършенствана, е нейната способност за стрелба в движение.

„Първоначално компанията Patria разработи способността „стрелба в движение“ за варианта Patria Nemo Navy преди няколко години, но поради високите очаквания на клиентите и новите реалности на бойното поле, развитието продължи напред“ обясни Кари Руманаки, вицепрезидент на подразделението Weapon systems business line.

Минометната система Patria Nemo е с тегло 1900 kg. Куполът осигурява пълно завъртане на 360° , а насочването по вертикала е от -3 до 85 градуса. В зависимост от платформата, на която е монтирана Patria Nemo, боекомплектът е 50-60 120 mm мини.

Patria Nemo дава пълния потенциал на съвременните минохвъргачни системи със своето приложение както на сушата, така и в морето, способност за стрелба по време на движение и високо ниво на защита и огнева мощ.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Минохвъргачката Patria Nemo сертифицирана за стрелба в движение за директен и индиректен огън (ВИДЕО, снимки)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/3 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка