ГАЛЕРИЯ: ОСВЕЩАВАНЕ НА БОЙНОТО ЗНАМЕ И БОГОЯВЛЕНСКИ ВОДОСВЕТ С УЧАСТИЕТО НА 61-ВА МБР

Pan.bg 12 яну 2021 | 21:51 views (629) commentaries(0)
img
БОГОЯВЛЕНСКИ ВОДОСВЕТ С ОСВЕЩАВАНЕ
БОЙНОТО ЗНАМЕ НА 61 МБР

На 6-ти януари по стар български обичай Българската православна църква благославя Българската армия и нейните бойни знамена.
Йордановден в град Карлово започна с празнична света литургия в храм “Св. Николай”, след което на площад „Васил Левски” пред паметника на Апостола на Свободата беше осветено бойното знаме на 61-ва Стрямска механизирана бригада.
Празничният водосвет по освещаване на знамето бе отслужен от архиерейският наместник на Карловска духовна околия Негово Високоблагоговейнство отец Марко Тодоров и свещеници от околията, в присъствието на д-р Емил Кабаиванов – кмет на Община Карлово, бригаден генерал Деян Дешков – командир на 61 Стрямска механизирана бригада, г-н Доньо Тодоров – председател на Общински съвет Карлово, общински съветници, представители на държавната и местна власт, родолюбиви граждани и гости на град Карлово.
Тържествени думи по случай Богоявленския водосвет произнесе бригаден генерал Деян Дешков.
Ритуалът по освещаване на бойното знаме завърши с преминаване в тържествен марш на почетния караул от 1 механизиран батальон и военния духов оркестър на 61 Стрямска механизирана бригада.
Мероприятието се проведе при стриктно спазване на действащите противоепидемични мерки, съгласно въведената извънредна епидемична обстановка в страната с решение на Министерски съвет.


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Navigate with the buttons down below to explore the gallery!


ГАЛЕРИЯ: ОСВЕЩАВАНЕ НА БОЙНОТО ЗНАМЕ И БОГОЯВЛЕНСКИ ВОДОСВЕТ С УЧАСТИЕТО НА 61-ВА МБР

PREVIOUS PHOTO 1/6 NEXT PHOTO

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*