Тържествено бе отбелязана 113-ата годишнина от създаването на българското военно разузнаване (ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 12 яну 2021 | 15:06 views (3278) commentaries(5)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на МОМинистърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов участваха днес, 12 януари, в честването на 113-ата годишнина от създаването на българското военно разузнаване и празник на служба „Военно разузнаване“ (СВР). В двора на службата бе отслужен молебен за здраве. На ритуала присъстваха и.д. директорът на служба „Военно разузнаване“ полковник Велко Атанасов и ръководният състав на службата.

„Днешният празник е чудесен повод да отбележим приноса и заслугите на най-старата българска специална служба - наследник и продължител на славните традиции и опит на българските военни разузнавачи, проявили героизъм и себеотрицание“, се казва в поздравителния адрес от министъра на отбраната Красимир Каракачанов към военнослужещите и цивилните служители от военното разузнаване. Той изразява своята благодарност за всеотдайността, енергията и професионализма на целия личен състав на службата.

„В празничния ден изразявам увереността си, че вашата експертиза ще продължи да бъде в основата на своевременното и точно идентифициране, оценката и изпреварващото информиране за потенциалните рискове и заплахи за сигурността и интересите на страната“, се посочва в поздравителния адрес на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Той изразява своята категоричност, че компетентността и високият професионализъм на военните ни разузнавачи безспорно са от голямо значение за вземането на обосновани решения в областта на отбраната и Въоръжените сили. „Уверявам ви, че ще разчитам на нея при осъществяване на моите правомощия като началник на отбраната и в бъдеще“, заявява в поздравлението си адмирал Ефтимов.

Официалните гости и ръководството поднесоха венци и цветя на паметниците на загиналите при изпълнение на служебния си дълг български военни разузнавачи.

Празникът на българското военно разузнаване бе отбелязан и от Съвместното командване на силите. Командващият на СКС генерал-лейтенант Любчо Тодоров поздрави личния състав от отдел „Разузнаване“ и „Оперативния разузнавателен информационен център“ за активната им и достойна воинска служба.

През 1908 г. на 12.01 (нов стил) влиза в сила Указ № 190 на княз Фердинанд, с който Информационното бюро към Оперативното отделение на Щаба на армията се трансформира в Разузнавателна секция.

С министерска заповед № ОХ-49 от 11.02.1997 г. 12 януари е обявен за официален празник на българското военно разузнаване.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Navigate with the buttons down below to explore the gallery!


Тържествено бе отбелязана 113-ата годишнина от създаването на българското военно разузнаване (ГАЛЕРИЯ)

PREVIOUS PHOTO 1/4 NEXT PHOTO

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 5

 1. #1
  САМО НАПРЕД 12 яну 2021, 20:41
   
  29
   
  3

  "ВР"(ВРЪЗКАР$КИТ€ РОЖБИ)-
  $ЛУЖБАТА ЗА НАШИ ХОРА!

  P.S.

  гадинка живкова и "братче" (братя ко$тадинови)
  В$€ ПАК Р€ШИХА ДА СТАНАТ "мъж€" ,
  ЗАЩОТО € НЯКАК ПО-€ВРОАТЛАНТИЧ€$КО!

  ПО-ЗДРАВ ЗА ЦЯЛАТА $ЛУЖБИЦА :

 2. #2
  гневен 14 яну 2021, 09:36
   
  3
   
  25

  Нещастнико, долу мръсните ти ръце! Негодник!Отговор на коментар: #1

 3. #3
  САМО НАПРЕД 14 яну 2021, 18:45
   
  24
   
  3

  Отговор на коментар: #2

  уБИЧАМ ви КОМУНИ$ТИ,КОМ$ОЛЦИ....! :))

 4. #4
  САМО НАПРЕД 14 яну 2021, 21:01
   
  24
   
  2

  т€ $а НА В$€КИ КИЛОМ€ТЪР.....!

 5. #5
  САМО НАПРЕД 19 яну 2021, 18:58
   
  9
   
  0

  Отговор на коментар: #2

  ИЗВИНЯВАЙ другарю-Калинка,
  МОЖЕ БИ Щ€ $€ ПОЗНА€Ш НА
  КЛИПЧ€ТО ПО-ДОЛУ....,А И
  ДА Е*А вашата М*МИЦА ШУМКАР$КО-П€Д€РА$ТКА!

Напиши коментар

Задължителни полета*