Rheinmetall и Czechoslovak Group a.s. подписаха MoU за производствена и технологична подкрепа в областта на военните машини (СНИМКИ)

Pan.bg 27 ное 2020 | 09:56 views (1067) commentaries(3)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на rheinmetall.comRheinmetall и Czechoslovak Group a.s. (CSG) подписаха Меморандум за разбирателство в областта на тактическите военни машини. Подписването се състоя в замъка Храдчани в присъствието на президента на Чешката република Милош Земан. В рамките на това ново стратегическо партньорство и двете компании искат да дадат възможност за трансфер на отбранителни технологии между Германия и Чешката република, за да се изпълняват проекти в страните от Вишеградската четворка (В4), както и в други страни.

Ключов чешки индустриален и бизнес партньор на Rheinmetall, CSG ще действа като партньор в проектите на Rheinmetall, заедно с десетки други чешки отбранителни компании от нейната верига за доставки. Съвместното предприятие трябва да бъде създадено в индустриалната зона на производителя на камиони Tatra, базирана в Копрживнице, Моравско-Силезски регион. Новоучредената компания, която ще бъде съвместно предприятие на CSG и Rheinmetall Landsysteme, ще носи престижната, международно известна марка Tatra в свое име. Rheinmetall избра CSG Group за свой основен индустриален партньор в Чешката република след задълбочен анализ на чешката индустрия, отчитайки нейния опит, възможности и активно производство на специални технологии за сухопътни системи. CSG ще може да си сътрудничи с Rheinmetall Group бързо и ефективно. Тя има доказана способност да прехвърля продукция от чуждестранни доставчици, включително способността да разработва нови варианти на превозни средства и да получава проекти за износ.

CSG приветства стратегическото сътрудничество с Rheinmetall, водещ доставчик в сектор "Отбрана" в Германия. Съвместното предприятие означава, че отличните отношения между Чехия и Германия ще се разширят в индустрия със стратегическо значение. В Моравско-Силезийския регион ще бъде създадена нова стратегическа компания, която няма да бъде просто сглобяващо предприятие, но и разработчик и производител на съвременни отбранителни технологии. В резултат на това чешката отбранителна индустрия ще разшири своите възможности в областта на верижните сухопътни бойни машини. Новите квалифицирани работни места ще бъдат създадени в съвместното предприятие и във веригата за доставки надолу по веригата в чешката индустрия.

„Очакваме с нетърпение да работим заедно с Rheinmetall и твърдо вярваме, че нашето сътрудничество е крайъгълен камък в модернизацията на въоръжените сили и националната индустрия на Чешката република. Czechoslovak Group a.s. има потенциал да стане партньор на Rheinmetall за Чешката република и извън нея за замяна и модернизация на бойни машини“
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
заяви Михал Стрнад, собственик на Czechoslovak Group a.s.

„Сътрудничеството с Czechoslovak Group a.s. е ключова връзка за Rheinmetall. Тази възможност ще ни позволи да включим Czechoslovak Group a.s. в нашата съществуваща глобална верига на доставки за широк спектър от отбранителни продукти" сподели Армин Папергер, главен изпълнителен директор на Rheinmetall.

Rheinmetall разработва, произвежда и доставя модерни отбранителни технологии в цял свят с германско качество и отлично съотношение цена-качество. Чешката отбранителна индустрия и хората, които работят в нея, притежават отлични умения. Следователно чешката индустрия е естествен партньор на Rheinmetall. Това партньорство не зависи само от вътрешни проекти и договори. То има дългосрочен потенциал. Rheinmetall има важни поръчки от цял свят. Производственият й капацитет е силно затоварен, поради което се нуждае от висококачествени чешки поддоставчици. Rheinmetall се нуждае от партньор в Чешката република, който е силен частен индустриален холдинг; от компания с доказана способност да разработва и произвежда продукти и отбранителни технологии, както и способност да работи в международен план. Ролята на CSG във националната отбранителна индустрия на Чехия е уникална благодарение насъществуващите си партньорства с водещи чуждестранни корпорации в отбранителната промишленост, както и на сложната й чешка верига за доставки, която се състои от частни компании и държавни предприятия. По този начин CSG е в състояние да гарантира, че делът на местното чешко производство в съвременните сухопътни машини надхвърля 60%.

Rheinmetall и CSG са готови да инвестират в съвместното предприятие, за да създадат производствени мощности, както и да разработят нови технологии. Първата задача на съвместното предприятие ще бъде да прехвърли производството на групи и подгрупи по сухопътни технологии в проекти, по които Rheinmetall работи в момента. Проектът може да работи и да бъде взаимно изгоден дори без национални поръчки. От друга страна, вътрешните поръчки са важен тласък за развитието на проекта, както и за проекти за износ в страните от В4 и други пазари. Сътрудничеството на CSG и Rheinmetall под формата на съвместно предприятие представлява реален трансфер на производство и "ноу-хау" с висока добавена стойност и големи мултиплициращи ефекти за цялата чешка икономика в рамките на развитието и производството с висока добавена стойност. Това не е виртуален процент от чешкия дял на договорите за отбрана, а проект, който всъщност ще бъде видян и който ще бъде дългосрочен и стабилен.

Относно CZECHOSLOVAK GROUP
CZECHOSLOVAK GROUP (CSG) е холдингово дружество, развиващо традициите на чехословашката индустрия. Той подкрепя развитието на традиционните чешки и словашки компании, занимаващи се с отбрана и гражданската индустрия и търговията. През 2019 г. компаниите на CSG генерират продажби за над 28,5 милиарда евро и имат над 8200 служители. Основните отрасли в CSG са машиностроенето, автомобилна, железопътна, космическа и отбранителна промишленост. Продуктите на CSG присъстват на всички континенти благодарение на силната експортна ориентация на компанията.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Rheinmetall и Czechoslovak Group a.s. подписаха MoU за производствена и технологична подкрепа в областта на военните машини (СНИМКИ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 3

 1. #1
  обектива 27 ное 2020, 13:26
   
  11
   
  0

  Това е... Чехите работят активно за развитието на техия ВПК, търсейки партьори, съвмести роизводства и технологичен обмен и напредък. Ние си бичим на производства от преди 50 години и захранваме локални конфликти между племена в Африка с 7.62мм и 23 мм изстрели и боеприпаси. Под вещото ръководство на двама генерали...

 2. #2
  volxov5 27 ное 2020, 22:08
   
  1
   
  0

  Погледнах таз статия.

  https://www.rheinmetall-defence.com/en/rheinmetall_defence/public_relations/news/latest_news/index_25664.php

  Вярно е .

  Поразрових се и тука.

  https://czechoslovakgroup.cz/excalibur-army-spol-sro

  https://czechoslovakgroup.cz/..

  Прочетох и друго,малко са изостанали ..

  От 10.09.2020 год.Унгарците са вкл.договор с Rheinmetall.

  За 217 бр.Lynx KF41  45 бр.са директен вност,
  Dр.172 бр,ще се правят директно в HU..

  p.s

  Няма ,да ви кажа за какви пари.!
  Бг то трябва да си тегли ножа ,т.е заеми,заеми

  p.s.1

  CZ иска да купи 210 br.

  Забелезете всичко е на вериги,няма гуми и думи

 3. #3
  КОТ БЕГЕМОТ 28 ное 2020, 20:29
   
  1
   
  0

  Волхов, много полезно и информативно мнение! Благодаря ти, ва което! Аз четох наскоро, че цялата сума на сделката, сключена между МО на Унгария и ,,Рейнметал Де тек", е за над 2 милиарда евро и включва доставка на над 230 (ДВЕСТА И ТРИДЕСЕТ) броя БМП, в различни конфигурации, както и технологичен офсет. Демек, маджарите пряко ще се ползват от реален трансфер на ноу хау в тяхната икономика, при това ,,ноу хау" за продукти с много висока добавена стойност. Ние, България в момента нямаме производствени мощности да изработваме ББМ, та дори и само отделни агрегати за ББМ (,,Бета" Червен браг беше ликвидирана през 2002-2003г.), та при нас този трансферпна технологии би чил много по ограничен.
  Ти за тази информация ли говориш ,за унгарците, че ще броят над 2 000 000 000 (ДВА МИЛИАРДА) евро за ББМ.
  Отделно, тия 1.5 милиарда лева за никъде не стигат. Говоря за парите за ББМ за модернизация на Бйлгарските Сухопътни сили. Значи, когато говорим за модернизацията на Въоръжените сили на България, за покупката на ново въоръжение и осигурямаща техника за същото, следва на се пресмята всички в евро и в долари. Тези 1 500 000 000(ЕДИН МИЛИАРД И ПЕТСТОТИН МИЛИОНА) евро за ББМ, не стигат доникъде! Това са реално не повече от 750 000 000(СЕДЕМСТОТИН И ПЕТДЕСЕТ МИЛИОНА) евро.

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка