Има данни за първата бойна употреба на оръжия на нови физически принципи

Pan.bg 20 ное 2020 | 22:09 views (834) commentaries(1)
img
pan.bg
Случаят е регистриран в район близо до оспорваната граница между Индия и Китай в Хималаите. Руският вестник "Независимая газета" публикува информация, в която журналистите подробно разказват за първата бойна употреба на микровълнови военни установки. Авторите на материала обръщат внимание на доклада на китайския професор Джин Цан- жун, който заявява, че китайската армия е използвала подобен комплекс срещу индийските части, разположени на спорната граница на страната в Хималаите. Според китайския експерт в зоната за контакт между двете конфликтни страни в Хималаите е забранено използването на огнестрелни и летални оръжия, поради което китайските военни са проявили хитрост и са използвали оръжия, базирани на нови физически принципи. Става дума за уникални установки, които генерират специални електромагнитни лъчи, които оказват вредно въздействие върху човешкия организъм. Системата не е в състояние да доведе до смъртта на противника, но създава ефекта на "микровълновата фурна", загрявайки водните молекули в тялото на всеки човек в засегнатата област. „Новото оръжие превърна планинските върхове в микровълнови фурни, сякаш индийците бяха поразени от тежка болестна атака. Невидимите лъчи не са предназначени да причинят непоправима вреда на здравето, но е възможно те да увредят зрението“, пишат журналистите на цитираното издание. Подобен тактически ход на китайските военни завършва с успех - всички войници от индийската армия усещат гадене и остра болка в телата си, поради което трябвало да напуснат района и да извършат мащабна предислокация. Така китайските войници се справили със задачата си, принуждавайки индийската армия да отстъпи, без да се нарушава споразумението.
Л. Дойчинов
Източник: https://politpuzzle.ru
Илюстрация: https://theconversation.com (Снимката е илюстративна)
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Borei 20 ное 2020, 23:01
   
  5
   
  1

  "...журналистите подробно разказват за първата бойна употреба на микровълнови военни установки..."

  Ами нали диапазона около 60 Гигахерца също се използва и в мобилните комуникации 5G . НО в САЩ също е и резервирана честота за военни цели.
  Вече такива предаватели и изградени клетки на 5G има в големите западни градове. Ако се облъчва човек с определена доза на ден с такава вълна, то е доказано, че за месец се разболява от рак.

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка