Вдигат ранга на аташетата по отбраната и на военните аташета

Pan.bg 21 окт 2020 | 13:02 views (849) commentaries(1)
img pan.bg
Източник: МО

С проект на постановление на Министерския съмет министърът на отбраната Красимир Каркачанов предлага промяна в Класификатора на длъжностите в Служба „Военно разузнаване“, която е свързана с повишаване на длъжностните нива за длъжностите “Аташе по отбрана” и “Военен аташе”, както и разширяване на обхвата на военните звания на военнослужещите, които могат да заемат ръководни длъжности в структурите на Службата. Предлага се и приемане на нов Правилник за устройството и дейността на Служба „Военно разузнаване“.

Смята се, че така ще се постигне съществено подобряване на дейността на Службата и вътрешната организация на процеса по организиране и водене на стратегическо разузнаване и по-гъвкаво и ефикасно използване на ресурсите. Променте се налагат и от приетите и влезли в сила на 8 август 2020 г. изменения и допълнения в Закона за военното разузнаване, с които е променено наименованието на Службата – от служба „Военна информация“ на Служба „Военно разузнаване“.

Към 1 декември 2020 г. се предвижда реорганизация на Служба „Военно разузнаване“ в МО, става ясно от постановление на МС от 1 октомври т.г. Тя се налага от възложените със закона нови отговорности и дейности и промяната на наименованието. Това е една от причините, които наложиха изменение в Плана за развитие на въоръжените сили до 2020 г., каквито правителството направи с това постановление.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  САМО НАПРЕД 21 окт 2020, 21:00
   
  5
   
  0

  ПАРТИЯТА ПИТА КОГА :
  -Гадинка живкова ще $тан€ пАлковник ???

  НА "братч€то" и в Паки$тан Гъзът му € $ъдран,
  полага му $€ и на него изра$тван€ Гол€мо!!!

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка