Предстои реорганизация в Служба „Военно разузнаване“

Pan.bg 16 сеп 2020 | 12:12 views (865) commentaries(1)
img pan.bg
Източник: otbrana.com,Спирдон Спирдонов

Към 1 декември 2020 г. се предвижда реорганизация на Служба „Военно разузнаване“ в МО.Тя се налага от възложените със закона нови отговорности и дейности. Наред с това службата промени наименованието си от „Военна информация“ на „Военно разузнаване“. Това е една от причините, които налагат изменение в Плана за развитие на въоръжените сили до 2020 г. Във връзка с това министърът на отбраната Красимир Каракачанов предлага проект на Постановление за изменение и допълнение на Плана за развитие на въоръжените сили до 2020 г., приет с Постановление № 382 на Министерския съвет от 2015 г. както и на Постановление № 54 на Министерския съвет от 2010 г. за приемане на Устройствен правилник на Министерството на отбраната и за определяне на структури на пряко подчинение на министъра на отбраната.

На второ място се предвижда изменение на числеността на ВМС. През май т.г. Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България, предостави безвъзмездно на Министерството на отбраната, за нуждите на Военноморските сили, моторен влекач „Мизар“, което изисква осигуряване на необходимите щатни длъжности за екипаж на кораба, както и неговото въвеждане във ВМС, чрез извършване на изменения в План за развитие на въоръжените сили до 2020 г.

Третата причина за промените е формирането на медицински пункт в структурите на СКСО. Това налага до края на годината да настъпят изменения в организационната структура и числеността на личния състав на СКСО и ВМА, което може да се реализира единствено с извършване на съответните изменения в споменатите документи.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  САМО НАПРЕД 16 сеп 2020, 21:39
   
  10
   
  0

  А Гадинка живкова КОГА ЩЕ СТАНЕ пАлковник ,
  го$пода-другари от ВР(ВИ) .....,

  ПАРТИЯТА НЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ДА ЧАКА!?!?!?!

  ПО-БЕДА! ПО-БЕДА! ПО-БЕДА! ПО-БЕДА!

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка