80 хиляди души ще участват в ученията „Кавказ-2020“

Pan.bg 14 сеп 2020 | 07:11 views (572) commentaries(0)
img
превод и редакция ПАН.БГ


Около 80 хиляди души ще бъдат привлечени към стратегическите командно-щабни учения „Кавказ-2020“. Максималният брой на военния персонал на подразделенията, попадащи в обхвата на Виенския документ 2011 г. за мерките за изграждане на доверие и сигурност, ще бъде около 13 хиляди, съобщи руското министерство на отбраната пред репортери.
„Общо се очаква около 80 000 души да бъдат включени в „ Кавказ-2020 “(включително формирования и части за бойна, логистична и техническа поддръжка, както и формирования от ПВО, ВМС и специалните части (Росгвардия и Министерството на извънредните ситуации). съставът на военните части, попадащи в обхвата на Виенския документ 2011 г., в учението, проведено под единното оперативно командване, ще бъде до 12 900 военнослужещи “, казаха от военното ведомство.

Министерството заяви, че до 250 танкове, до 450 бойни машини и бронетранспортьори, до 200 артилерийски системи и ракетни системи ще бъдат включени в практическите действия на войските на полигоните.Участници от различни страни


Военнослужещи от шест държави ще участват в учението Кавказ-2020.

"За да практикуват съвместни действия като част от групировки от войски (сили), военни формирования от Армения, Беларус, Китай, Мианмар и Пакистан, общо до 1000 чуждестранни военнослужещи, са поканени на учението", отбелязва Министерството на отбраната.

Според министерството представители на Азербайджан, Индонезия, Иран, Казахстан, Таджикистан и Шри Ланка планират да участват като наблюдатели.

Основните действия на ученията ще се проведат на полигоните на Южния военен окръг - Прудбой, Ашулук, Капустин Яр. Предвижда се също да се използват авиационните полигони Arzgirsky и Kopanskaya. „Във водите на Черно и Каспийско море ще се проведат епизоди на действия на групи от Черноморския флот и Каспийската флотилия, включително с участието на кораби на Военноморските сили на Ислямска република Иран“, заяви министерството на отбраната.

Според вестник "Красная звезда" около 100 военнослужещи от Китайската народна република вече са пристигнали в района на Астрахан, за да участват в ученията.

"Два военно-транспортни самолета Y-20 на ВВС на КНР с военнослужещи от Китайската народноосвободителна армия (НОАК) пристигнаха в района на Астрахан, за да участват в стратегическото командно-щабно учение" Кавказ-2020 ", се казва в материала. 100 военнослужещи и военна техника ".

Преди да отлети за Русия, военнослужещи от Китай преминаха тест за коронавирус и температурата им беше измерена на летището. Руските лекари следят носенето на маски
и спазването на противоепидемичните мерки.


Задачи на участницитеКоалиционните сили на държавите, участващи в стратегическите командно-щабни учения „Кавказ-2020“, ще разработят въпросите за осигуряване на военна сигурност в югозападната част на Русия.

"В хода на учението ще бъдат разработени въпросите за използването на групировки от войски (сили) от коалицията на държавите в интерес на осигуряването на военна сигурност в югозападната част на Руската федерация", заяви министерството на отбраната.

Според военното ведомство ученията ще се провеждат на два етапа.

"На първия етап военните командно-контролни органи ще планират военни операции във военно-политическата обстановка, създадена според учението. Ще бъдат разработени въпросите за взаимодействието между военните контингенти на страните, участващи в учението, за отбиване на въздушни удари, провеждане на разузнавателни, издирвателни и отбранителни действия", в министерството.

Военното ведомство съобщи, че на втория етап се планира решаване на задачите за пряко командване и контрол на войските в хода на съвместните военни действия.

"Предвижда се провеждане на действия на сухопътните сили, авиационните и противовъздушните отбранителни групи, Черноморския флот и Каспийската флотилия. Освен това по време на учението се предвиждат практически мерки за войските, насочени към практикуване на разполагането и провеждането на териториалната отбрана", отбелязва Министерството на отбраната.


Цели на упражненията

Министерството подчерта, че основните цели на на Кавказ-2020 са да провери нивото на готовност на Южния военен окръг за локализиране и разрешаване на въоръжени конфликти, свързани с противодействието на тероризма, увеличаване на взаимодействието на военните командни и контролни органи и войски в процеса на решаване на задачи за защита на интересите и осигуряване на военна сигурност RF, както и получаване на практика от командири, командири и щабове в командването и контрола на войските при подготовката и по време на воденето на бойни действия в югозападното стратегическо направление.

Друга цел е да се осигури готовността на въоръжените сили на РФ и държавите партньори да защитят националните интереси. Ученията ще се проведат от 21 до 26 септември, в тях ще участват военни формирования от Армения, Беларус, Китай, Мианмар и Пакистан, както и военноморските сили на Иран.

Ученията ще се проведат от 21 до 26 септември 2020 г. под ръководството на Началника на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация, генерал на армията Валери Герасимов.

© Валерий Матыцин/ТАСС

източник


ТАСС
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка