Мащабна отбранителна сделка: Унгария поръча 218 БМП Lynx от Rheinmetall на стойност над 2 милиарда евро

Pan.bg 10 сеп 2020 | 12:43 views (1217) commentaries(1)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на rheinmetall.comУнгария е първата страна членка на НАТО и ЕС, която поръчва новоразработената бойна машина за пехота (БМП) Lynx от Rheinmetall. Този важен договор представлява голям пробив на световния отбранителен пазар за новаторската бойна машина, произведена от базираната в Дюселдорф технологична група Rheinmetall. Унгарското министерство на отбраната възложи на Rheinmetall договор за доставка на верижни бронирани БМП и свързани с тях продукти и услуги на обща стойност над 2 милиарда евро. Договорното споразумение, което бе подписано в Будапеща, включва 218 бойни машини за пехота Lynx KF41 и 9 бронирани машини за възстановяване (БРЕМ) Buffalo. Договорът включва допълнителни продукти и услуги като симулатори, обучение и инструкции, плюс първоначална доставка на резервни части, както и помощ за поддръжката.

БМП Lynx ще бъдат оборудвани с 30-милиметров купол с екипаж Lance, също разработен от Rheinmetall. Гледайки напред, Rheinmetall вижда още потенциални поръчки, произтичащи от този договор. Предвид очаквания експлоатационен живот от няколко десетилетия, унгарските БМП Lynx ще се нуждаят от резервни части и редовна поддръжка, за да останат оперативно готови.

По време на първата фаза на производство, Унгария трябва да получи 46 БМП Lynx, както и 9 бронирани машини за възстановяване Buffalo, всички произведени в Германия; доставката трябва да бъде завършена до началото на 2023 г.

Във втората фаза, останалите 172 БМП Lynx, ще бъдат построени в Унгария и ще отговори изцяло на нуждите на въоръжените сили на страната. За тази цел унгарското правителство и Rheinmetall се договориха през август 2020 г. да създадат съвместно предприятие, отговорно за производството на Lynx в Унгария, което да се финансира от местна компания.

Както обяснява Армин Папергер, председател на Изпълнителния съвет на Rheinmetall AG: „Пробивът на пазара на Lynx е голям успех за нас. И фактът, че успяхме да убедим Унгария - важен партньор на ЕС и НАТО - да избере тази иновативна бойна машина, прави този успех още по-голям. При вземането на това перспективно решение за обществени поръчки висшите политически и военни служители на Унгария демонстрираха истинско лидерство. Решението поставя Унгария в челните редици на европейските отбранителни технологии и потвърждава ангажимента на унгарското правителство да бъде надежден, по-ефективен от военна гледна точка партньор на съюзниците си в НАТО, политика, която то провежда със системна
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
енергия".

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Мащабна отбранителна сделка: Унгария поръча 218 БМП Lynx от Rheinmetall на стойност над 2 милиарда евро

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  THUNDER 10 сеп 2020, 23:06
   
  1
   
  0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка