/ВИДЕО, СНИМКИ/: Автомат Токарев, базиран на винтовка АВТ-40, беше показан на видео

Pan.bg 28 юли 2020 | 17:29 views (841) commentaries(0)
img
pan.bg


От АВТ-40 в конструкцията на новото оръжие бяха заимствани затворна система, газова камера с регулатор и механичен мерник.

В YouTube канала на концерна „Калашников“ беше публикуван видеоклип с преглед на последното произведение на оръжейния конструктор Фьодор Токарев. Съобщава се, че това оръжие, получило наименованието AT-44, е специално проектирано за конкурса през 1944 година.

image

Трябва да се поясни, че през 1943 г. съветските войници плениха немска щурмова винтовка. Изучавайки трофея, беше решено да се създаде подобно оръжие за Червената армия. Като основа за новият автомат, Токарев взе създадената от него автоматична винтовка АВТ-40 и направи промени в нея за нов патрон.

image

От АВТ-40 в конструкцията на новото оръжие бяха заимствани затворна система, газова камера с регулатор и механичен мерник. В допълнение, оръжието сега има сгъваема двунога.

image

Дължината на новия автомат е 1080 милиметра с тегло почти 5 килограма. Като боеприпаси е използван патрон с калибър 7,62х39 мм. Магазинът AT-44 е за 30 патрона.

image

По време на тестовете оръжието разкри редица недостатъци. Автомата имаше сдвоени изстрели, настъпи странично разкъсване на гилзите, беше открита пукнатина и в цевта. В резултат на това новото оръжие на Токарев бе намерено за безперспективно и не се препоръча за доработка.

Източник: voennoedelo.com Снимка: voennoedelo.com/ cdnimg.rg.ru

Превод и редакция: pan.бг

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка