Defense Express (Украйна): Самата природа "воюва" срещу руското оръжие

Pan.bg 28 юли 2020 | 00:23 views (932) commentaries(5)
img
pan.bg
Повечето от средствата за противовъздушна отбрана на въоръжените сили на Етиопия са съсредоточени в северозападната част на страната, за да отблъснат евентуален египетски въздушен удар върху язовирната стена на ВЕЦ „Хидасе“, пише украинската информационно-консултантска компания Defense Express. В момент, когато Етиопия отчаяно се нуждае от системи за противовъздушна отбрана, две системи "Панцир-С1" от Русия бяха изведени от строя поради удари от мълнии. Самата природа вече се бори срещу руските оръжия, подиграва се украинското издание. Аддис Абеба разполага с неизвестен брой ракетни системи за противовъздушна отбрана "Панцир-С1", закупени през февруари 2019 г. и зенитно-ракетни системи C-300ПМУ1, като по принцип не е ясно как са влезли в страната, както и 25 пускови установки за зенитно-ракетните системи С-125М1 "Печора", които се модернизират от украински специалисти. Причината за инцидента беше установена - грубо пренебрегване на мерките за безопасност при заземяването при развръщане в район с голяма дебелина на скалистата почва. Оказва се, че за етиопците е трудно да пробият гранита, така че те не са направили заземяване, а по време на гръмотевична буря „незаземените“ „Панцир“ пострадаха. Оборудването им е непригодно за използване. В Етиопия сега е дъждовния сезон, което не е неочаквано явление. Премиерът Абий Ахмед Али каза неслучайно, че пълненето на гигантския язовир, разположен на Сини Нил, ще започне в края на юли 2020 г., за да може да се използва в началото на сезона на дъждовете. Украинският ресурс е пропуснал да уточни, че Етиопия също така разполага на въоръжение с 3 броя пасивни радари "Колчуга". Освен това на 4 май 2020 г. етиопската система C-125M1 "Печора" свали в небето над Сомалия пътнически Embraer E-120 на кенийската авиокомпания African Express Airways, който летеше по маршрута Могадишу-Байдао. Загинаха двама членове на екипажа и четирима пътници.
Л. Дойчинов
По информация на https://topcor.ru
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 5

 1. #1
  Borei 28 юли 2020, 01:44
   
  13
   
  3

  "Причината за инцидента беше установена - грубо пренебрегване на мерките за безопасност при заземяването при развръщане в район с голяма дебелина на скалистата почва. Оказва се, че за етиопците е трудно да пробият гранита, така че те не са направили заземяване, а по време на гръмотевична буря „незаземените“ „Панцир“ пострадаха. Оборудването им е непригодно за използване. "

  Ами църните като не спазват инструкциите, ще им се повреждат оръжията.

  Все едно да си купиш "Ферари" и да се опитваш да си ореш нивата с него и след това да се чудиш, че не става от него повече кола!

  Имаше случаи и от други страни, когато "Панцир-С" е изключен и оставен без хора по средата на полето. А църните са изчезнали някъде да се молят или да обядват... Много ясно, противникът дебне точно такива случаи да им унищожи техниката. Който е глупав, не трябва изобщо да воюва! Ще му унищожат и най-добрата и съвременна техника!

 2. #2
  Георги_Ковачев 28 юли 2020, 06:05
   
  16
   
  4

  И най-модерната техника е толкова добра, колкото операторите, които я обслужват. Кадърните хора свалят F-117 с близо 40 годишен С-125. Тиквите превръщат и най-добрите системи в скрап за рекордно кратко време.

 3. #3
  ванете 28 юли 2020, 09:40
   
  12
   
  2

  И в тон с горенаписаните коментари да кажа, че тъпите Бандеровски анализатори не си гледат осраните задници, а са се загрижили за Етиопското въоръжение!!!

 4. #4
  льотчика от славяново 28 юли 2020, 21:14
   
  1
   
  5

  Отговор на коментар: #3

  Че гобараш с уста

 5. #5
  KOREKTOR 1 28 юли 2020, 21:52
   
  6
   
  1

  ЗА #4 льотчика от славяново

  А ТИ ТЪПАКО ГОВЕДАРО-ГЕРБЕРСКИ С МОЗЪК И МАНТАЛИТЕТ НА

  ИНВАЛИДИЗИРАНО ЕДНОКЛЕТЪЧНО ЧЕХЪЛЧЕ ОСТАНАЛО БЕЗ КЛЕТКА ,

  МОЖЕШ ЛИ ДА ГО ХВНЕШ С ДВЕ РЪЧИЧКИ И ДА ГО ЗАСМУЧЕШ С УСТЕНЦА НА

  "льотчика от славяново"

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка