John Cockerill Defense разработва нова лека бойна станция CLWS с 25 mm оръдие (ЕКСКЛУЗИВНА ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 27 юли 2020 | 08:45 views (876) commentaries(0)
img
Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на johncockerilldefence.comБелгийската отбранителна компания John Cockerill Defense разработва нова лека бойна станция CLWS, оборудвана с 25-милиметрово оръдие. Новият продукт на компанията е създаден за интеграция с леки бронирани машини (LAV) с тегло между 8 и 10 тона, макар че може лесно да бъде инсталиран и на по-тежки платформи. Леката бойна станция е проектирана като най-оптимално решение при изпълнение на разузнавателни и бойни мисии.

CLWS е напълно модулна - както механично, така и електронно, като по този начин John Cockerill е в състояние лесно да я адаптира към нуждите на клиента. Електронната архитектура на бойната станция се основава на стандарта NVGA (NATO Generic Vehicle Architecture). Това позволява лесно интегриране както на предупредителни системи за облъчване с лазер и детектори за обстрелване с оръжие, така и на различни видове комуникационни системи или други сензори. Системата за насочване на ракети ще остане отделена от мерника за насочване на оръдието.

CLWS е лесна за инсталиране на всяка платформа, тъй като може да бъде поставена на мястото на стандартен люк, като проникването вътре в машината е минимално. Интерфейсът човек-машина е доста близък до този на леките RCWS, състоящ се от екран с интегриран компютър и джойстик. Опцията за презареждане на основното въоръжение отвътре позволява на екипажа да работи по-дълго време, без да се излага на огъня на противника.

„CLWS запълва нишата между дистанционно управляемата оръжейна станция (RWS) и стандартния купол. С възможността да се презарежда под броня, CLWS позволява на по-малките леки машини да имат огнева мощ на много по-големите бойни машини на пехотата. Тази лека система е подходяща за борда на всяка разузнавателна машина и за специални операции“ заяви Беър Мидкиф, вицепрезидент маркетинг и продажби за Централна и Източна Европа на John Cockerill Defense.

CLWS може да бъде въоръжена с оръдие M242 Bushmaster, стрелящо с 25 × 139 mm снаряд или еквивалентно оръжие от други производители, което дава на леките бронирани машини (LAV) огнева мощ, обикновено достъпна само за много по-тежки машини. Това позволява да се направи скок в оборудването от оръжие за отбрана (най-често 12,7 mm картечница) към бойно оръжие. Напълно стабилизираният купол може да бъде въоръжен с оръдие със снаряди 30х113 като Northrop Grumman M230LF или еквивалент на други
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
производители.

Станцията CLSW може да бъде оборудвана със спомагателно оръжие, обикновено 7,62 mm картечница, инсталирана отляво на основното въоръжение, както и с противотанкови ракети като ALCOTAN, MMP или Spike. Има възможност и за монтиране на 70-милиметрова ракетна установка, която може да оперира с ракети, подходящи за по-голям обсег на действие. Те могат да бъдат и основно въоръжение в ракетната версия на CLWS.

John Cockerill Defense си сътрудничи с партньори при разработването на CLSW. По-рано тази година белгийската компания обяви и своето сътрудничество с естонския производител Milrem Robotics - Robotic Combat Vehicle Type-X със защитена оръжейна станция от второ поколение Cockerill Gen. II (CPWS II). John Cockerill Defense също разширява продуктовата си гама с нов купол 1030, който ще бъде демонстриран през 2021 г. Новият купол 1030 ще има оптимизиран дизайн, подходящ за операции, които изискват въоръжение със среден калибър.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


John Cockerill Defense разработва нова лека бойна станция CLWS с 25 mm оръдие (ЕКСКЛУЗИВНА ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/3 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка