Тестовете на пистолет-автомат "Калашников" са завършени успешно /СНИМКА/

Pan.bg 22 юли 2020 | 17:53 views (929) commentaries(1)
img
pan.bg


Държавните изпитания на пистолета-автомат, разработен като част от ОКР «Витязь-МО», са завършени. Междуведомствената комисия призна продукта за подходящ за масово производство и препоръча наименованието - „9 мм пистолет-автомат Калашников PPK-20“, за да увековечи паметта на Виктор Михайлович Калашников.

При изпълнение на работата по разработката серийно произвежданият пистолет «Витязь-СН» е приет за основа. На етапа на разработка бяха взети предвидзабележките, разкрити по време на серийното производство на продукта и приведени в съответствие с изискванията на тактическото и техническото задание, конструкцията и състава на продукта.

В пистолета-автомат "Калашников" ергономичността на оръжието и прикаченото към него оборудване са значително подобрени, надеждността на продукта е повишена и в неговия състав е въведено устройство за изстрелване с ниско ниво на шум.

image

PPK-20 включва колан с едноточково и двуточково закрепване на пистолета-автомат. За да носите пълнители, крепежни устройства, прибори за малошумна стрелба, оръжейна масльонка и др., в състава е включена торба, изработена от материал с цифров камуфлажен цвят.

Справка: От група В.М. Калашников, е разработено семейство от автоматни пистолети: "Бизон-2" (9x18), Бизон-2-01 (9x19), версия "Бизон-2-03" (прототип участва в държавни тестове в рамките на ОКР "Баксанец").

През 2004 г. от групата на В.М. Калашников, на базата на пистолет-автомат "Бизон-2-01" е разработен пистолетът-автомат "Витязь-СН", оборудван с пълнител за 30 патрона.

През 2005 г. пистолетът-автомат е приет от Министерството на вътрешните работи на Руската федерация и понастоящем е на въоръжение в специалните звена на МВД, ФСБ РФ, ФСО РФ.

Източник: kalashnikov.media Снимки: kalashnikov.media/ img2.ntv.ru

Превод и редакция: pan.бг
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  blq blq 23 юли 2020, 11:26
   
  4
   
  0

  Завершены госиспытания пистолета-пулемета Калашникова - не съм преводач, но това се превежда като "Завършени са държавните изпитания (тестове) на КАРТЕЧНИЯ ПИСТОЛЕТ на Калашников".........май ви липсва редакторски контрол машинните преводи, а това бие по вашият имидж

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка