Американската армия се въоръжава с пушки и картечници от ново поколение

Pan.bg 03 юни 2020 | 17:00 views (550) commentaries(0)
img
pan.bg

Американската армия започна да получава ново поколение стрелково оръжие от немската компания SIG Sauer като част от програмата за замяна на всички пушки и картечници с нови модели. Оръжието е произведено в съоръженията на американския клон на компанията и е доставено навреме, въпреки пандемията на коронавирус.

Първата партида оръжия е предадена за тестване и пробна експлоатация, според пресслужбата на SIG Sauer. Това са нови 6,8 мм патрони, лека картечница SIG-LMG-6.8, щурмова пушка LCX-SPEAR, шумозаглушители SLX.

Програмата за обновяване на оръжия е най-голямата от 50 години насам. Патроните се характеризират с повишена дулна скорост, обхват на стрелба и ефективност, както и намалена маса с 20% в сравнение със стандартните 5,56 мм.

Новата картечница тежи по-малко от 6,8 кг, нейната ергономичност и откат съответстват на показателите на щурмова пушка М-4. Новата пушка се отличава с повишена високоефективност в сравнение с обикновената. Заглушителят оптимизира отстраняването на праховите газове и намалява инфрачервените лъчи, намалява и тяхното въздействие.

Източник: news.ru Снимка: static.news.ru

Превод и редакция: pan.бг
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка