Руската армия получава първите САУ 2С35 "Коалиция-СВ", започва изпитания на колесната версия

Pan.bg 03 юни 2020 | 12:26 views (643) commentaries(0)
img
Илиян Русев,
pan.bg
По информация на janes.com

На 22 май 2020 г. руските въоръжени сили са получили първите си 152 mm самоходни гаубици "Коалиция-СВ", съобщи агенция ТАСС, позовавайки се на пресслужбата на "Ростех".
В съобщението се добавя, че изпитанията на новата САУ се очакват да приключат през 2022 г., което е значително преразглеждане на първоначалните срокове, дадени от различни руски източници при появата на САУ през 2015 г.

Централният военен окръг на Русия съобщи на уебсайта на Министерството на отбраната (МО) на 26 май, че е получил 8 САУ 2С35, които ще бъдат разпространени сред сухопътните му подразделения. САУ "Коалиция-СВ" са снабдени с дистанционно управляван купол 6С21 с 12,7 mm тежка картечница.

Командирът на руските ракетни и артилерийски сили генерал-лейтенант Михаил Матвеевски заяви през 2017 г., че производствените версии на 2С35 ще влязат в експлоатация през 2020 г. Въпреки това "УралВагонЗавод" (УВЗ) в своя годишен доклад за 2019 г. заяви, че е завършила разработването на повечето компоненти на каубицата, което показва, че тя няма да влезе в експлоатация през 2020 г. Независимо от това, първите доставки предполагат, че 2С35 сега ще започне изпитания в руските Сухопътни войски, процес, който може да бъде продължителен и всеобхватен. Следователно няма гаранция, че 2С35 ще влезе в експлоатация в сегашния си вид.

Преди това руските сили получиха няколко САУ "Коалиция", които бяха представени в Москва по време на Парада на победата на 9 май 2015 г. и при всеки следващ парад. Тези САУ бяха използвани за първоначални изпитвания, като резултатите бяха използавни за по-нататъшно развитие на платформата.

На снимката: Доставка на един от първите 2С35, които често се транспортират без радари, които са инсталирани на купола от двете страни на основното оръдие.
image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка