5-те най-интересни военни камиона на съвременна Русия /СНИМКИ/

Pan.bg 23 май 2020 | 13:14 views (1816) commentaries(0)
img
pan.bg

Снегоблатоходни машини, машини за техническа помощ, влекачи, понтонна техника - военните автомобили в съвременна Русия са доста разнообразни. До голяма степен поради факта, че всеки от тях е създаден за конкретни високоспециализирани задачи.

Решихме да се спрем на най-интересните, според нас, военни превозни средства на съвременна Русия, които в една или друга степен са свързани с доставката на товари.

1. ПП-91М (ПП-2005)

image
Източник: https://ru.wikipedia.org/

Това не е един конкретен автомобил, а цял инженерен комплекс, чиято основна задача е създаването на фериботни и мостови прелези за преминаване на военна техника и превоз на товари.

Този инженерен комплекс е разработен от 2006 г. до 2010 г. , беше доставен през 2008 г., като по този начин замества ПП-91.

2. КамАЗ-63501

image
Източник: https://ru.wikipedia.org/

Камионът, който започна да се произвежда през 2004 г. Използва се както за военни, така и за граждански цели. Уникалността му е в неговата универсалност: може да се използва като самостоятелно превозно средство с ремарке, а също така да действа като платформа за надстройката на различни съоръжения.

Така например, в основата му са създадени понтонни автомобили, за които говорихме малко по-горе, както и артилерийският влекач "Медвед". Според много дилъри това е един от най-добрите камиони, произведени от КамАЗ.

3. БАЗ-6403.01 («Вощина-1»)

image
Източник: http://www.gruzovikpress.ru/

Основната му характеристика е неговата ширина - 3,1 метра. Така той стана по-стабилен. Автомобилът е представен за първи път през 2011 г. Основната му задача е транспортирането на товари при всякакви пътни условия.

4. КРВД

image
Източник: http://www.gruzovikpress.ru/

Или иначе казано, комплекс за разполагане на временни пътища, направен на базата на КамАЗ-63501. Тази нова разработка беше въведена през 2018 година. Основната му задача е да осигури преминаването през трудни и блатисти райони на специална военна техника.

Временните пътища са направени от леки, но трайни материали, които могат да осигурят преминаване на колесни превозни средства с натоварване на оста не повече от 12 тона и гъсенична техника с тегло не повече от 60 тона.

5. КТМ-10

image
Източник: http://izgt.ru/

Машина с висока проходимост, предназначена за превоз на хора и товари в региони с тежки климатични условия. KTM-10 може да се използва и като влекач.

Общата товароносимост с прикачено оборудване е 2,5 тона, а масата на ремаркето, което машината може
да вземе на буксир, не трябва да надвишава 6,5 тона.

Източник: yandex Снимка: i0.wp.com

Превод и редакция: pan.бг
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка