Стари шлагери на нов глас - "УкрОборонПром" представи "новата" 122 mm РСЗО БМ-21УМ "Берест"

Pan.bg 07 апр 2020 | 17:50 views (722) commentaries(0)
img
Васил Димитров,
pan.bg

по информация на janes.com

На 1 април 2020 г. украинският държавен ремонтен завод в Шепетовка (ШРЗ) завърши заводските изпитания и е готов да приеме вътрешни и чуждестранни поръчки за новата си 122 mm РСЗО БМ-21УМ "Берест". Това съобщи отбранителният конгломерат "УкрОборонПром", към който принадлежи ШРЗ.

Новата РСЗО се монтира на двуосно, с 4х4 задвижване на всички колела, шаси КрАЗ-5401НЕ. То е с четири врати в двуредова конфигурация на седалките за петима членове на екипажа. Шасито има два 165-литрови резервоара за гориво и развива максимална скорост от 95 km/h.

РСЗО БМ-21УМ "Берест" има 50 тръби с дължина 3 m в пет реда всяка, 25% увеличение спрямо стартната РСЗО от съветско време - 40-тръбната БМ-21 "Град".

Задвижващите механизми на ПУ на РСЗО БМ-21УМ "Берест" са оборудвани с електронни модули за управление, има два хидравлични крика, разположени пред задните колела, осигуряващи стабилизация и поддържане на положението на машината.

Членовете на екипажа могат да развърнат РСЗО БМ-21УМ "Берест" от походно в бойно положение за 30 секунди и да изстрелят всички 50 ракети в рамките на 25 секунди, без да се налага да напускат кабината.

На снимката: ШРЗ завърши фабричните изпитания на новата 122 mm РСЗО БМ-21УМ "Берест" (сн. "УкрОборонПром")
image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker