След изпитания бе решено да се доработи корпуса на руските бронемашини "Бумеранг"

Pan.bg 06 апр 2020 | 14:49 views (880) commentaries(0)
img
Васил Димитров,
pan.bg
mil.com

Модифицирани след предварителни изпитания, БТР-а и БМП-а на платформата "Бумеранг" ще получат уголемен корпус с подобрена плавучест. Според пресслужбата на Военнопромишлената компания (ВПК) това ще позволи да се усили бронировката на машините по време на операции по вода.

"Предварителните изпитания на платформата "Бумеранг" са завършени и са направени някои подобрения въз основа на техните резултати. По-специално, бронираният корпус е леко разширен, водоизместването е увеличено и съответно и плавучестта" заявиха от ВПК

Компанията добави, че в резултат "на бойните машини които могат да работят на вода, ще бъде възможно да се засили защитата с броня чрез допълнителни монтирани елементи".

В допълнение към увеличената плаваемост, новият корпус ще позволи по-удобно разполагане на бойците в пълно бойно снаряжение. „Това ще има положителен ефект върху скоростта на десантиране и върху намаляването на умората на бойците по време на дълги маршове“ отбелязват от пресслужбата на ВПК.

Унифицираната платформа "Бумеранг" бе проектирана като единна основа за създаването на различни видове военна техника: бронетранспортьори, колесни бойни машини на пехотата, тежки превозни средства, шасита със специално предназначение.

"Бумеранг" има колесна формула 8×8, дистанционно управляван боен модул и защита от керамична броня. Платформата бе демонстрирана за първи път на Парада на победата през 2015 г. В основната версия машината е оборудвана с боен модул с 30-мм оръдие и противотанкови ракети „Корнет“.

През декември 2019 г. ВПК, съвместно с руското МО, завърши предварителни тестове на прототипи на бронетранспортьора K-16 и бойната машина на пехотата K-17 на обещаващото колесно шаси "Бумеранг". Държавните изпитания са планирани за лятото на 2020 г.

На снимаката: БМП "Бумеранг" (сн.Артьом Монахов)
image

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker