Израелска компания ни предлага платформа във връзка с борбата с COVID-19

Pan.bg 01 апр 2020 | 10:40 views (249) commentaries(0)
img Източник:"Otbrana.com"

RAFAEL е информирала за възможностите на WISDOM STONE™ отговорните държавни институции в България, в това число Министерство на здравеопазването и Националния оперативен щаб, ръководен от генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.


RAFAEL Advanced Defense Systems Ltd. (RAFAEL), 100% собственост на израелското правителство, ключов участник в процеса на модернизация на Българската армия и сред водещите в света корпорации в сферата на отбраната и киберсигурността, предложи на българското правителство своя мощна технологична система за събиране и анализ на данни, която да помогне на държавата да овладее и контролира разпространението на епидемията от коронавирус в страната, съобщават от фирмата.

Разработената от компанията WISDOM STONE™ е облачна платформа, която работи на принципа "софтуер като услуга" (SaaS - Software as a Service), базирана е на технология с изкуствен интелект и голяма база данни и включва мобилно приложение за гражданите, чрез което последните да си взаимодействат с властите. Платформата е доказана в практиката, като се използва най-вече за прилагане на национални мерки от службите за сигурност, разузнавателните агенции, здравните власти, общините и други. Тя е адаптирана да работи по начин, който позволява на властите да я използват ефективно в битката срещу разпространението на COVID-19.

RAFAEL е информирала за възможностите на WISDOM STONE™ отговорните държавни институции в България, в това число Министерство на здравеопазването и Националния оперативен щаб, ръководен от ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски. Предложението на израелската държавна компания предвижда безплатен тестови период, който предоставя възможност на българските власти да тестват способностите и функционалността на технологичната платформа.

WISDOM STONE™ дава възможност на българските власти да събират, изследват, анализират и обединяват цялата налична информация, която е необходима за управление и контрол на здравната криза. Целта на системата е защитата на населението и противодействието на разпространението на заразата чрез:

1. Предвиждане на развитието на епидемията чрез анализ на докладите за здравния статус на населението на всекидневна база.

2. Приоритизиране на хората, на които трябва да се извършат лабораторни тестове за диагностициране на инфекции.

3. Идентифициране на хората, които нарушават карантинните разпоредби.

4. Определяне на тенденциите за заразяване и областите на разпространение на епидемията.

5. Изпращане на известия и уведомления в реално време - на национално ниво до властите и индивидуално до гражданите.

6. Управление на разпоредбите за карантина.

6a.
Ситуационна картина на хората, които трябва да бъдат в карантина.

6b. Текстови съобщения относно карантинните изисквания, идентифициране на хора, които не са подали декларации за карантина и др.

6c. Проследяване на предишни дейности и местоположения на новодиагностицирани хора и изпращане на известия на лица, които са били на същите места по едно и също време, и уведомление за карантинните правила.

Как работи WISDOM STONE


Технологичната платформа на RAFAEL запазва поверителността на личните данни, като извлича автоматично само релевантните за системата такива от големия масив. Тя е предназначена за голям брой потребители и дава възможност за централизирано управление на техните данни. Системата е достъпна чрез уебсайт и мобилно приложение, поддържа различни езици и може да бъде пренесена на публичен/частен облак.

Системата включва мобилно приложение, което може да бъде свалено от всеки потребител със смартфон доброволно или съгласно действащото законодателство. Приложението гарантира прозрачност между гражданите и властите по отношение на събираната информация и дава правото на потребителите да прекъснат връзката с апликацията след края на епидемията. Ползите за гражданите са, че ще получават лични известия и сигнали и ще могат да обменят информация директно с властите. Системата анализира постъпващите данни от приложението и ги превръща в прогнози.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker