Гърция е “за” “SEEBRIG” да е у нас

Pan.bg 07 юли 2011 | 14:02 views (2958) commentaries(0)
img bgarmy.eu

Атина съкращава бази и военни заплати

Искам да потвърдя отново поддръжката от гръцка страна на българското предложение за постоянно дислоциране на щаба на Многонационалната бригада “Югоизточна Европа” (SEEBRIG) в България, след приключването на настоящия й мандат. Това каза началникът на Генералния щаб на Националната отбрана на Република Гърция генерал Йоанис Янгос, който е на посещение у нас по покана на началника на отбраната генерал Симеон Симеонов. Връзките между нашите две армии са отлични, изтъкна гостът.
Взаимоотношенията ни вървят нагоре, работим за разширяване на сътрудничеството между двете армии, сподели и генерал Симеонов. Той е благодарил на гръцката страна за подкрепата за предложението ни да приемем “SEEBRIG” у нас. Обсъдена е била и бойната група на ЕС “HELBROC”, която е под гръцка егида.

image
Финансовата криза в Гърция има своето отражение и върху въоръжените сили, в които текат трансформационни процеси, каза генерал Янгос в отговор на въпрос на в. “Българска армия”. Надявам се успешно да се справим проблемите, изтъкна той.
По думите му в Гърция е взето решение за съкращения във въоръжените сили, затваряне на бази и постепенно освобождаване на техника. Бяха необходими и известни намаления на заплатите, включително и на пенсиите, допълни генерал Янгос. Целта ни е да проведем успешна трансформация в нашите въоръжени сили с крайна цел те да бъдат гъвкави, по-малки, но и по-ефективни, обобщи той.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка