Военният клуб в Харманли участва в инициативата за Васил Левски

Pan.bg 22 фев 2020 | 09:38 views (116) commentaries(0)
img Източник:"Otbrana.com"

По повод 19 февруари – денят, в който отдаваме почит към Апостола на свободата, служителите на Военен клуб – Харманли, се включиха в Националната инициатива на НВИМ - „Какво бих казал на Левски, ако беше жив днес?”. Кампанията е насочена към учениците от начален и горен курс и беше презентирана от Военен клуб – Харманли, пред училищата в региона.

За целта ученици от 2-ри клас в НУ „Алеко Константинов” – Харманли, проведоха „Час по родолюбие” и обсъдиха всичко, което знаят за Апостола – песни, стихове и по какъв начин днес могат да изразят своята благодарност към него. В часа по родолюбие децата дискутираха какво биха казали на Васил Левски ако беше жив днес.

Въпросите им по детски чисти и искрени към Васил Левски бяха:

· Страхувал ли се е, когато се е криел?

· Какъв калибър е била пушката му?

· Би ли ни показал по физическо възпитание и спорт как е скочил „лъвски скок”?

· Ще ни разкаже ли как е успявал да се преоблече така, че да не го познаят?

· Ще порита ли топка с момчетата?

· Какво би работил, ако беше посрещнал свободата?Особен интерес към инициативата проявиха и учениците от 9-ти клас на ПГИСС „Христо Ботев” – Свиленград. Младите хора, провокирани и увлечени от предизвикателството на НВИМ, са изпратили любопитни, въздействащи и новаторски предложения, сред които се открояват силно емоционалните отговори на въпроса „Какво бих казал на Васил Левски, ако беше жив днес“ на деветокласничките Анна Славова и Милена Димитрова.

Текстове на участниците от НУ „Алеко Константинов” – Харманли, и ПГИСС „Христо Ботев” – Свиленград, бяха представени на посетителите на Музея и представителите на медиите в деня, в който отдаваме своята почит към Апостола на свободата – 19 февруари. Те бяха прожектирани на екран в експозицията на НВИМ, съобщават от Военен клуб - Харманли.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker