Президентът разговаря с бъдещи генерали

Pan.bg 21 фев 2020 | 12:42 views (676) commentaries(0)
img Източник:"Armymedia.bg'';Автор БА

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев прие на „Дондуков“ 2 ръководството, преподаватели, български и чуждестранни офицери от магистърската специалност „Стратегическо ръководство на отбраната и въоръжените сили“ на Военна академия „Г. С. Раковски“. Успешно завършилите специалността могат да заемат ръководни постове във войската и да бъдат повишавани в генералски звания.

В рамките на дискусията бяха обсъдени актуални въпроси за провеждащите се в момента Стратегически преглед на системата за защита на националната сигурност, модернизация на Въоръжените сили, развитието на кадровия модел и мерките за мотивация на военнослужещите. Слушателите поставиха акцент върху темата за ролята на президента като върховен главнокомандващ на Въоръжените сили и неговите правомощия в мирно и военно време. Внимание бе обърнато на мястото и значението на Консултативния съвет за национална сигурност.

Румен Радев направи преглед на дейността на КСНС и открои някои от най-важните предложения, разгледани в рамките на заседанията за развитието на Въоръжените сили. Държавният глава говори пред бъдещите генерали за необходимостта от цялостен преглед на нормативната база в областта на отбраната.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker