Първо официално признание за наличие на ракета «Искандер-М» с ядрена бойна глава

Pan.bg 23 яну 2020 | 17:52 views (696) commentaries(2)
img livejournal.com
Сп. „Клуб КРИЛЕ“, Н.Димов

На 22 януари 2020 г. пресслужбата на Източния военен окръг (ИВО) съобщи , че в Бурятия военнослужещи от ракетно съединени са отработили задачи за доставка на специални боеприпаси в даден условен район. Тези задачи се изпълняват с екипажи на транспортно-зарядни машини на комплексите «Искандер-М» по доставка на тези ‚специални‘ изделия в заповяданите райони.

В хода на учението са отработени около 20 ‘водни‘. Мероприятията са проведени с участието на 103-та отделна ракетна бригада, дислоцирана в Улан Уде.

Това съобщение е първо официално признание за наличие на ядрени („специални“) бойни глави за строевите оперативно-тактически ракетен комплекс 9К720 «Искандер-М».
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  Borei 23 яну 2020, 18:46
   
  4
   
  1

  Абе то има и тактически ракети с ядрени бойни глави, но за каква война са те изобщо?

  Не знам колко зле трябва да е положението на фронта, за да се реши, да се използват такива ракети? Да, ще "изметеш" целият район с такива ракети, от противника и от оръжията му нищо няма да остане, ама трябва и да забравиш този район там за доста дълго време след това.

  Днес има и други типове боеприпаси, които по поражение не отстъпват на ядрените, само с тази "удобна" разлика, че решават проблема без да замърсяват толкова тежко областта и природата. Неутронни, вакуумни, термобарични и други.

  Сега, след като се разделиха с договора по забрана на ракетите с малък и среден радиус на действие, много е вероятно и руснаците да увеличат далнобойността на някои от ракетите "Искандер"? Няма да е трудно да могат да стрелят и на 1000 и дори на 2000 км, подобно на ракетите "Калибър". В Русия точно това е проблема. Военната индустрия постоянно разработва и "бълва" оръжия, които имат припокриващи се характеристики и армията избира, избира, но не купува всичките. Има цели експертни групи, които пресмятат, анализират и определят от какво точно има нужда армията. Тогава разработените и произведени други боеприпаси или оръжия отиват за експорт, ако го одобрят пак службите.

 2. #2
  Цивилен отстрани 23 яну 2020, 23:27
   
  3
   
  1

  До 1
  Ами да го кажем така: Срещу САЩ на Русия не с аи необходими тактически ядрени оръжия. Срещу Европа също.... Но срещу Китай как стоят нещата. Там Русия е много, ама много оголена. Няма я вече онази огромна армия от времената на СССР, която възпираше. Почти се разми и технологичното превъзходство във въоръжението, което пазеше ситуацията след разпада на СССР. Там трябват тактически ракети, трябват и такива със среден обсег - Китай е на минималната граница на големите ракети(с голям обсег). Така, че излизането от този договор е само полза за Русия.... С далекобойноста на Искандерите отдавна се експериментира. Както знаем Кинжала е с база конструкцията на Искандер...... С ракетите Русия засега се справя добре, както и печели от политиката за тях.... За Европа е по-добре силна Русия - това е по-малкото зло..... Голямото зло е слаба Русия и много силен Китай(със всички ресурси на Далечния изток)! С китайците няма разбиране - друга нация, друга култура, религия ако щете, идеология(вижте им комунизма).....

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker