Преназначаването на генералите и адмиралите е факт

Pan.bg 01 юли 2011 | 14:16 views (2570) commentaries(0)
img otbrana.com

Указът на президента за промяна на наименованията на някои длъжности, изискващи висши офицерски звания, е публикуван в днешния брой на Държавен вестник. В резултат на това са обнародвани още укази за преназначаване на 11 генерали и адмирали и за освобождаване на един от длъжност. Този път нямаше проблеми, отговори Георги Първанов на въпрос на „Отбрана”.

Командирите на трите вида въоръжени сили стават непосредствено подчинени на командващия на Съвместното командване на силите. В резултат на това и заради намаляване числеността на Българската армия длъжностите „командир на Сухопътни войски, ВВС и ВМС” от генераллейтенантски или вицеадмиралски падат на генералмайорски и контраадмиралски, а на техните заместници – от генералмайорски или контраадмиралски на бригаден генерал или комодор.

Указите за преназначаване се отнасят за генерал-лейтенант Атанас Самандов- от командващ СОК на командващ СКС, контраадмирал Валентин Гагашев – от заместник-командващ СОК на заместник-командващ СКС, бригаден генерал Васил Димитров – от началник на щаба на СОК на началник на щаба на СКС, на генерал-майор Стефан Василев – от началник на командир на СВ, бригаден генерал Нейко Ненов – от първи заместник-началник на заместник-командир на СВ, на бригаден генерал Андрей Боцев – от заместник-началник – на началник на щаба на СВ, на генерал-майор Константин Попов – от началник на командир на ВВС, бригаден генерал Румен Радев – от заместник-началник на заместник-командир на ВВС, контраадмирал Пламен Манушев – от началник на командир на ВМС, комодор Румен Николов –от заместник-началник на заместник-командир на ВМС и бригаден генерал Марин Начев – от директор на дирекция „Подготовка и използване на войските и силите” става директор на дирекция „Операции и подготовка” в Щаба на отбраната. Наименованието на тази дирекция бе променено с новия Устройствен правилник на МО, който също влиза в сила от днес.

За освобождаване от длъжност, но не и от военна служба, е указът за бригаден генерал Крум Александров, заместник-началник на Щаба по осигуряването и поддръжката. Такава структура няма от 1 юли. От 3 юни с указ на президента генерал-майор Бойко Рабаджийски, който бе началник на този щаб, бе освободен от военна служба поради навършване на пределна възраст по Закона за отбраната и Въоръжените сили.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка