NDR: Ученията на НАТО „Защитник на Европа 2020“ са отвратителен политически сигнал към Русия

Pan.bg 22 яну 2020 | 11:43 views (377) commentaries(2)
img
blitz.bg


Изданието съобщава, че това ще бъдат най-големите маневри през последните 25 години

Предстоящите учения на НАТО „Защитник на Европа 2020“ са „отвратителен политически сигнал“ към Русия, NDR цитира германската партия на левицата.

Изданието съобщава, че това ще бъдат най-големите маневри на НАТО през последните 25 години: целта им ще бъде бързото прехвърляне на войските на алианса през Атлантическия океан в Полша и балтийските страни. Що се отнася до Германия, тя ще се превърне в основния логистичен център за ученията.

Маневрите на НАТО Defender Europe 2020 също ще засегнат германската федерална провинция Мекленбург-Померания, съобщава NDR. През февруари американските войски ще спрат в градовете Хаген и Торгелов, за да заредят техника и да почиват войници, пише "Поглед инфо".

Според изданието, предстоящите маневри ще станат най-големите учения на НАТО през последните 25 години. В тях ще участват около 37 хиляди войници от 18 държави. Ученията ще се проведат в Германия, Полша, Литва, Латвия, Естония и Грузия. Германия, поради географското си местоположение, ще действа и като логистичен център за маневри.

Според германското министерство на отбраната целта на маневрите ще бъде да се извърши бързото прехвърляне на около 20 хиляди войници през Атлантика и Западна Европа в Полша и балтийските страни. Освен това агенцията отбелязва, че провеждането на маневри е, inter alia, следствие от „ новата експанзионистична политика на Русия“.

Що се отнася до спецификата на хода на ученията, според министъра на вътрешните работи на Мекленбург-Померания Лоренц Кафьор такава информация все още не е получена.

Независимо от това, Комитетът по отбраната на Бундесрата възнамерява да обсъди предстоящите учения тази седмица, след което съответната информация ще бъде предадена на населението. Кафиер заяви, че местното правителство и Бундесверът по-късно ще докладват какви ограничения ще възникнат в резултат на военни маневри.

Междувременно германската партия на левицата е загрижена, че американските танкове ще навредят на околната среда и пътищата, съобщава NDR. Освен това партията разкритикува ориентацията на ученията срещу Русия:

„След точно 75 години от края на опустошителната Втората световна война войници (включително немски) и военна техника отново се изтеглят в посока Русия. Какъв отвратителен политически сигнал “, се казва в резолюция, приета наскоро от партията.

Що се отнася до германското правителство, то според левицата доброволно се
превръща в „ изпълнител на геостратегическите претенции за велика власт на САЩ “.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  Borei 22 яну 2020, 12:02
   
  7
   
  7

  Що се отнася до германското правителство, то според левицата доброволно се превръща в „ изпълнител на геостратегическите претенции за велика власт на САЩ “.

  Точно така! Германия е победена страна. Макар и силна икономически, политически и военно е напълно подчинена днес на САЩ.
  Тези даже и не разбират, че не са свободни.
  НО са включени и те в тези маневри и ако се стигне до война заради САЩ, много бързо ще разберат, че са ги използвали.

 2. #2
  Обектив 22 яну 2020, 12:16
   
  7
   
  5

  Нищо изненадващо. Левичарите са доказани безродници наричани от Ленин "полезни идиоти".

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker