Rheinmetall с договор за удължаване на срока на експлоатация на БМП Marder на Bundeswehr-а за 110 милиона евро (СНИМКИ)

Pan.bg 21 яну 2020 | 11:16 views (631) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб ОРЪЖИЕ"Bundeswehr-ът сключи договор с Rheinmetall за удължаване на срока на експлоатация на БМП Marder. За да се поддържа експлоатационната готовност на тази гъсенична бойна машина, двигателният тракт на 71 броя БМП Marder1A5 ще бъде заменено.

В периода 2020-2023 г. Rheinmetall ще снабди германските СВ с общо 78 комплекта за ремоторизация, както и комплекти специални инструменти, логистична поддръжка, първоначален склад за резервни части, обучение и инструкции. Поръчката е на стойност около 110 милиона евро, включително ДДС. Удължаването на срока на експлоатация ще поддържа и разширява възможностите на БМП Marder, която Bundeswehr за първи път използва през 1971 г.

Като първа стъпка в подмяната на двигателния тракт, на всички БМП предвидени за ремоторизация, ще бъде инсталиран нов мотоблок, който ще увеличи мощността на двигателя на БМП Marder от 600 до над 750 к.с. Така значително ще подобри енерговъоръжеността на бойните машини. Bundeswehr-ът е избрал високо технологично, перспективно ново решение, предложено от доказали се германски производители.

Съгласно комплексен договор за разработка флотът от Marder-и вече е преминал значителна модернизация. Новата многофункционална ракетна противотанкова система MELLS наскоро бе интегрирана в различните версии на БМП Marder, като същевременно са поръчани нова оптична система за механик-водачите, ново ИЧ устройство за насочване и нова пожароизвестителна и пожалогасителна система. Вече са възложени договори за серийно производство за това удължаване на срока на експлоатация, като подобренията на функционалността вече достигат до войските.

На първо място, тези мерки за удължаване на експлоатационния живот са предназначени да елеминират известните остарели елементи в Marder. В тази насока могат да се предоставят индивидуални мерки като модулни комплекти за преоборудване и, като част от планираните операции по поддръжка, те да бъдат интегрирани, за да се осигури оперативна готовност на БМП-ата.

Договорът с Rheinmetall е сключен през декември 2019 г., като тази поръчка на Bundeswehr-а има потенциал да доведе до мерки за удължаване на експлоатационния живот на БМП Marder както в Германия, така и в чужбина. Освен Германия, въоръжените сили на Чили, Индонезия и Йордания използват БМП Marder.

Като системен разработчик и доставчик, Rheinmetall притежава огромен опит и знания за ремонт и модернизация на БМП Marder. Бойната машина слиза първо от монтажните линии на предшественика на компанията, известна сега като Rheinmetall Landsysteme GmbH в Касел. Изключително надеждени
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
и доказала се в бойни условия, БМП Marder има потенциал да служи като важно предимство на механизираните пехотни части на Германия още няколко години, докато Bundeswehr-а получи и последната от договорените 350 БМП Puma, предназначени да заменят БМП Marder.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Rheinmetall с договор за удължаване на срока на експлоатация на БМП Marder на Bundeswehr-а за 110 милиона евро (СНИМКИ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker