Хърватия получава безвъзмездно американски бойни машини на пехоатата М2A2 ODS Bradley

Pan.bg 11 дек 2019 | 12:44 views (589) commentaries(2)
img livejournal.com
Сп. „Клуб КРИЛЕ“, Н.Димов

Списанието "Jane's Defence Weekly" съобщава, че Хърватска ще получи от излишъците на СВ на САЩ бойни машини на пехотата М2A2 Bradley от модификацията ODS (Operation 'Desert Storm'). За достигнатата договореност е обявил и министърът на отбраната на Хърватия Дамир Крcтичевич.

Така на Хърватия ще бъдат доставени 84 БМП М2А2 ODS, от които 60 ще са на въоръжение в механизиран батальон, а останалите 24 ще се използват за резервни части.

Машините ще бъдат ремонтирани и частично модернизиране в хърватското предприятие Đuro Đaković Specijalna vozila (Славонский Брод, бивш югославски завод за производство на танкове М-84) в сътрудничество с ВАЕ Systems.

Разходите за хърватската страна ще са само 1-2 милиона. Средствата за ремонта и модернизацията ще са от САЩ в рамките на програмата Recapitalization Incentive Program (ERIP).
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  САМО НАПРЕД 11 дек 2019, 14:33
   
  19
   
  6

  ЗА BULGARIA- ЕДИН американ$ки Х€Й!:))

 2. #2
  Обектив 11 дек 2019, 18:27
   
  12
   
  6

  За кандидатстване за американска техника по програмата European Recapitalization Incentive Program (ERIP), трябва някой чиновник в МО2 да си размърда хамороидите и да напише писмо в учтива форма до съответната структура менижираща програмата. Уви, писмото трябва да е на английски а той не е силната страна на въпросните чиновници, при това отпусканото въоръжение е безплатно и комисионни не се предвидени. За какво човек да си дава зор?!

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker