Ветеранът редник от запаса Никола Пенчев стана на 98 години

Pan.bg 10 дек 2019 | 09:47 views (280) commentaries(0)
img Участвал е във Втората световна война, служил в 6-ти пехотен полк като картечар. Днес живее в с. Златна нива, Шуменска област, в неговата достолепна старост е подкрепян от неговата дъщеря, която е неотлъчно до него.

Източник:"Otbrana.com'';Военно окръжие - Шумен

Военно окръжие – Шумен, организира отпразнуването на 98-мия рожден ден на Никола Пенчев - ветеран от Втората световна война, от с. Златна нива (община Каспичан), което се проведе в Обединено училище „Свети Паисий Хилендарски” гр. Плиска. За да го поздравят и да засвидетелстват уважение към неговия принос в опазване на Отечеството, бяха дошли кметовете на Община Каспичан, с. Златна нива, с. Върбяне, служители на Военно окръжие – Шумен, военнослужещи от в.ф.54060 – Шумен и представител на частна фирма.

Учениците на Обединено училище „Свети Паисий Хилендарски” гр. Плиска бяха подготвили програма с песни, танци и стихотворения. Те подариха на рожденика картичка, изработена и украсена от тях, специално за случая.

В знак на уважение към дългия и достоен живот на ветерана от Втората световна война, и по случай навършването на достолепните 98 години, Никола Пенчев получи финансова подкрепа от Община Каспичан за отопление през зимния сезон, поздравителни адреси и торта, осигурена от местна фирма.

Присъстващите на тържеството видяха униформа от Втората световна война, представена от капитан от запаса Йовчо Иванов от регионален клуб „Традиция” – Шумен, както и съвременната униформа на картечар, показана от ефр. Венцислав Денков от в.ф. 54060 – Шумен.

Редник от запаса Никола Пенчев е участвал във Втората световна война, служил в 6-ти пехотен полк като картечар. Днес живее в с. Златна нива, в неговата достолепна старост той е подкрепян от неговата дъщеря, която е неотлъчно до него.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка