Мобилната КИС с нов командир и амбиции за 95% окомплектоване

Pan.bg 07 дек 2019 | 11:39 views (571) commentaries(0)
img Източник:"Armymedia.bg'';Автор БА

Полковник Орлин Гърков прие поста от полковник Димитър Хлебаров

Задача номер едно е окомплектоването на формированието с личен състав да достигне минимум 90–95%. Това каза командващият на Съвместното командване на силите (СКС) генерал-лейтенант Любчо Тодоров по време на церемонията по сдаване и приемане на длъжността командир на Мобилната комуникационна и информационна система (КИС).
Краткият ритуал се състоя на плаца на формированието в Горна Малина. Прочетени бяха заповедите, с които полковник Орлин Гърков се назначава на длъжността командир на Мобилната КИС, а досегашният командир – полковник Димитър Хлебаров, заема поста началник на отдел КИС в СКС.
Благодаря на полковник Хлебаров за извършеното по отношение на окомплектоването на формированието с личен състав и за успешното изпълнение на поставените задачи, давам висока оценка за неговата дейност, каза в словото си генерал-лейтенант Тодоров. Той пожела на полковник Гърков успех, силна воля, крепко здраве, за да може като командир на Мобилната КИС да постигне по-високи успехи в подготовката на личния състав и в участието в мисии и учения зад граница и в България.
Вие сте най-добрите специалисти по КИС, гордейте се с това и продължавайте да работите в същия дух, обърна се към строя полковник Хлебаров. А полковник Гърков сподели, че за него назначаването за командир на Мобилната КИС е не само чест, но и висока отговорност. Ще бъдем силен и сплотен колектив, зарече се той. И допълни: „Предстоят ни предизвикателства. Но ние с лекота ще ги преодоляваме, защото е призвание да служиш с чест и себеотрицание на Отечеството”.
След кратък молебен за здраве, отслужен от свещеноиконом Серафим, полковник Хлебаров предаде бойното знаме на Мобилната КИС на генерал-лейтенант Тодоров. Той от своя страна го предаде на полковник Гърков, който го развя и каза: „Ще пазя знамето чисто и неопетнено”. В края на церемонията воинският строй премина в тържествен марш.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка