19 ноември - Празник на СВ Заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов: Бюджетът за отбрана през следващите години ще нараства, както е планирано

Pan.bg 19 ное 2019 | 16:40 views (2220) commentaries(1)
img
Пресцентър МО„Националният план за нарастване на бюджета за отбрана се изпълнява и разходите по проекта за придобиване на нов боен самолет през тази финансова година по никакъв начин няма да засегнат бюджета за отбрана през следващите години и той ще нараства, както е планирано. Това означава, че от ресурсна гледна точка развитието на модернизацията както на Сухопътните войски, така и на останалите видове въоръжени сили, е осигурено“. Това каза заместник-министър Атанас Запрянов в слово от името на министъра на отбраната по случай бойния празник на Сухопътните войски днес, 19 ноември.
Тържественото честване се състоя във Военната академия „Г. С. Раковски“ в присъствието на президента и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България Румен Радев, председателя на парламентарната Комисия по отбрана Константин Попов, началника на отбраната генерал Андрей Боцев, висши военни, дипломати, офицери от резерва.
Заместник-министър Запрянов подчерта, че политическото ръководство на Министерството на отбраната споделя загрижеността на командира на Сухопътните войски, за това че модернизацията е неизбежна, много важна, но се забавя. „Това забавяне не се дължи нито на политически, нито на военни фактори, а на сложността на процедурите по превъоръжаване“, увери той.

image
“Благодаря Ви за усърдието и че не се огъвате пред трудностите. Запазихте своите способности и работихте настойчиво за тяхното надграждане. Разчитам на вас, не само като на най-големия вид въоръжени сили, но и като екип от професионалисти, от достойни воини и личности“. Това заяви началникът на отбраната генерал Андрей Боцев в своето поздравление към личния състав на Сухопътните войски.
Генерал Боцев акцентира върху повишаването на възнагражденията на военнослужещите и цивилните служители във Въоръжените сили в три поредни години, както и на увеличения брой конкурси за военнослужещи и улеснените условия за назначаването им.
Началникът на отбраната припомни извършващите се ремонти и преустрояване на сградния фонд в редица военни формирования. Той заяви, че очаква сключване на договора за новите бойни машини през 2020 г. „Отворихме пътя за реализация и на други ключови, макар по-малки проекти за ремонт, модернизация и закупуване на нова техника и въоръжение – като ремонта на танкове Т-72 и танковия мерник-далекоглед ТПД-К1“.
„Днес ние сме достойни наследници на тези, които защитаваха България. Ние тренирахме по полигоните, ние сме на мисии, ние помагахме на
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
населението. Бяхме там, където трябва. Днес заставаме с гордо вдигната глава пред обществото. Първи сме по проведени учения и участници в тях, първи по участия в мисиите, както и по оказване на помощ на населението“, каза в словото си командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
На тържеството от името на министъра на отбраната с почетен знак на МО „Св. Георги“ I степен бе награден о.з. генерал-лейтенант Кирил Цветков, началник на Главния щаб на Сухопътните войски (2001 г. - 2003г). Награди от името на министъра на отбраната получиха и седем военнослужещи.
За отлични резултати и висок професионализъм началникът на отбраната генерал Андрей Боцев награди седем военнослужещи от Сухопътните войски.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


19 ноември - Празник на СВ Заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов: Бюджетът за отбрана през следващите години ще нараства, както е планирано

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  САМО НАПРЕД 19 ное 2019, 18:10
   
  4
   
  0

  ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка