Rheinmetall подписва Договор за намаляване на риска за тестване на БМП Lynx KF41 за австралийската програма Land 400 Phase 3

Pan.bg 22 окт 2019 | 12:54 views (762) commentaries(0)
img
Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб ОРЪЖИЕ"

Rheinmetall с удоволствие потвърждава, че е подписала договора за намаляване на риска (Risk Mitigation Activity - RMA) с Австралия, включително доставката на 3 БМП Lynx KF41, които да се състезават в изпитания за договор на стойност 15 милиарда AUD (9,5 милиарда евро) по Програмата LAND 400 Phase 3. Сега подписаният договор за RMA е на стойност 50 милиона AUD (около 30 милиона евро).

Lynx KF41 е следващо поколение верижна, мрежово ориентирана и високозащитена БМП, която отговаря на строгите военни изисквания на LAND 400 Phase 3 и предлага платформа със значителен потенциал за растеж. Австралийската армия се нуждае от мрежово ориентирана, защитена и високоспособна БМП за близък бой - за обграждане и побеждаване на враговете в най-опасната и смъртоносна природна среда за австралийските войници.

Съгласно договора за програмата LAND 400 Phase 3 RMA, Австралия ще извърши обширна техническа и програмна оценка на двамата кандидати в период от 24 месеца. БМП-та ще се експлоатират от военнослужещи от австралийската армия и ще бъдат тествани в австралийски терен при екстремни условия, като се изпитат поразяващате им способности, транспортируемостта им, мобилността им, ще бъдат оценени от войските, и ще бъдат подложени на взривни и балистични тестове. Успоредно с това, Австралия ще работи с двамата участници за фазата на структурирана оценка с цел оптимизиране на техническата способност, потенциала за растеж, съотношението цена/качество и националния просперитет.

Понастоящем Rheinmetall доставя на австралийската армия 211 разузнавателни машини на базата на БТР Boxer 8x8, след като машината бе избрана от австралийското правителство след 12 месеца изпитания през 2016-2017. Тези изпитвания за RMA бяха признати в световен мащаб като изчерпателна оценка на работоспособността на машината и предоставиха на Rheinmetall знания и опит, за да постигне най-добрия резултат за следващатата програма LAND 400 Phase 3.

Изпълнителният директор на Rheinmetall Defense Australia Гари Стюарт заяви, че трите БМП-та, определени за изпитания за RMA в Австралия, ще включват значително количество системи от австралийската отбранителна индустрия.

„Разработването, интеграцията и изпитанията на БМП Lynx KF41 също ще се проведат по време на RMA в новия Център за съвършенство на военните машини на Rheinmetall (MILVEHCOE) в Австралия от следващата година в подкрепа на изпитанията на RMA“ допълни г-н Стюарт.

Ключовите елементи на БМП Lynx KF41 също се разработват и произвеждат
в Австралия от местни компании, включително алтернатора (от Milspec в Олбъри), ходовата част (от Supashock в Аделаида) и кабелите (от Cablex в Мелбърн). Модулната БМП Lynx KF41 включва дигитален купол Lance с електронна архитектура, еднаква с Boxer 8x8 CRV. Това ще даде възможност на австралийския екипаж да получи достъп до информация от сензорните системи, усъвършенствани възможности за автоматично проследяване и насочване и интегрирано управление на оръжията, всичко в една свързана и активирана платформа.

„Ако Rheinmetall си осигури договор за доставка на БМП по програмата LAND 400 Phase 3, флотът от БМП Lynx KF41 ще бъде произведен в MILVEHCOE, разположен в Redbank, югозападно от Бризбейн“ заяви г-н Стюарт.

Rheinmetall вече доставя австралийска индустриална мрежа за програмата LAND 400, която изгражда индустриални възможности в Австралия. Това включва създаване на високотехнологични и трайни работни места за стотици австралийци чрез локализиране на проектирането и производствения опит в електрооптиката, оръжейните системи, системите за контрол на огъня и сензорни системи, производството на куполи, проектирането и дизайна, интеграцията, бронировката, симулацията, обучението и поддържането на флота.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка