Петко Лазаров, ветеран от Втората световна война, отбеляза своя 95-ти рожден ден

Pan.bg 18 окт 2019 | 19:16 views (323) commentaries(0)
img Десислава Василева

На 18 октомври 2019 г. в с. Гложене Петко Лазаров, един от четиримата ветерани от Втората световна война, живущи на територията на Община Тетевен, отбеляза своя 95-ти рожден ден. За да го поздравят и да засвидетелстват уважение към неговия принос в опазването на Отечеството, освен неговите близки, бяха дошли и временно изпълняващия длъжността кмет на Община Тетевен – Борис Врабевски, зам.- кметът на Община Тетевен - Свилен Русинов, председателят на Общинския съвет на Съюза на ветераните от войните на България Иван Гетов и Стефан Стефанов – старши експерт „Култура“ към Община Тетевен.

Борис Врабевски поднесе на Петко Лазаров плакет на Община Тетевен и поздравителен адрес с пожелание за здраве, за да може да се порадва и на своите правнуци, а Свилен Русинов му пожела щастие, което да го крепи поне до 100 г., връчвайки му стилен букет за празника.

На свой ред Иван Гетов, предаде на рожденика плакет и грамота от името на Централния управителен съвет на СВВБ и поздравителни адреси от името на доц. д-р Иван Сечанов, председател на СВВБ и поздравителен адрес от председателя на Областиня съвет на СВВБ в Ловеч Георги Тотев. Г-н Гетов, разбира се, не пропусна да поднесе поздрави на Петко Лазаров и от името на СВВБ в Тетевен.

Петко Лазаров е участвал във втория етап на Втората световна война и до днес живее в с. Гложене, посветил е живота си на семейството си и счетоводната работа след края на войната. В неговата достолепна старост той е подкрепян от близките си, които са неотлъчно до него, като днес е щастлив пред очите му да растат неговите правнуци.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка