Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще присъства на „Бъди войник“ в Пловдив – кулминацията на два бойни празника

Pan.bg 17 окт 2019 | 14:36 views (343) commentaries(0)
img
Източник:"Armymedia.bg''

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще присъства на събитията от информационната кампания „Бъди войник“ в град Пловдив днес на 17 октомври, четвъртък.

Пловдив е 27-ият град, в който се провежда кампанията за популяризиране на военната професия „Бъди войник“. Проявите в него ще бъдат своеобразна кулминация на празника на Военновъздушните сили (ВВС) послучай 107-ата годишнина от тяхното създаване (16 октомври) и Деня на военните парашутисти и празник на 68-а бригада „Специални сили“ (18 октомври).

На тях ще присъстват още заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев, командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков, началникът на гарнизон Пловдив и командир на Силите за специални операции (ССО) бригаден генерал Явор Матеев, командирът на Националната гвардейска част (НГЧ) полковник Кънчо Иванов.

От 16.00 ч на площад „Централен“ в град Пловдив ще бъде разположена информационна борса за набиране на войници и матроси за Българската армия. На нея са представени с информационни материали Сухопътните войски, ВВС, Военноморските сили, ССО, Регионалната служба „Военна полиция“, НГЧ, Централното военно окръжие. Присъстващите ще могат да се запознаят с възможностите, условията и сроковете за кандидатстване и постъпване на служба в Българската армия. В информационната борса участват и представители на Националния военен университет „Васил Левски“, които ще разясняват условията за прием и обучение във висшето военно училище.

По същото време над площад „Централен“ ще се проведе динамичен показ на военнослужещи от ВВС от авиобазите в Крумово и Граф Игнатиево. Показът включва изпълнения на различни видове задачи, сред които: разузнаване и атака по земна цел, мисия по търсене и спасяване, симулиране на въздушна цел, мисия Air Policing и др. В него ще участват хеликоптери Ми-24 и Кугър, самолети L-39 ZA, C-27J, МиГ-29, Ан-2.

Военнослужещи от ССО ще изпълнят парашутни скокове, както и други задачи от бойната и физическа подготовка като: спускане по способа „бързо въже“ от хеликоптер, стрелба с маркиращи боеприпаси, военни ръкопашни техники, демонстрация по неутрализиране на терористи и освобождаване на заложник и др.

От 18.30 ч във Военния клуб в Пловдив започва традиционният концерт на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и Представителния духов оркестър на ВВС. Концертите на „Бъди войник“ са своеобразен жест към граждани и гости за дългогодишната подкрепа, взаимното уважение и неразривната връзка между армията и обществото. В концертите на „Бъди войник“ звучат обичани бойни маршове, патриотични
и модерни музикални произведения на изявени български изпълнители от Представителния ансамбъл на Въоръжените сили. Към тях ще се присъединят и местните групи Клуб по спортни танци „Парадайз Данс“, танцова формация „Етноритъм“ и модерен балет „Електра“. „Бъди войник“ се реализира с любезното съдействие на Община Пловдив.

Преди началото на кампанията „Бъди войник“, от 15.30 ч в присъствието на военнослужещи и цивилни служители от гарнизон Пловдив ще бъде отслужен благодарствен молебен.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка