Лекция на Хедър Конли в София

Pan.bg 22 юни 2011 | 17:23 views (2663) commentaries(0)
img Бившият заместник-помощник държавен секретар на САЩ Хедър Конли идва в БългарияБившият заместник- помощник държавен секретар на САЩ идва в България по покана на Посолството на Съединените американски щати в България и Атлантическия клуб в България.
По този повод г-жа Хедър Конли ще изнесе публична лекция, озаглавена „Следващите 20 години: преразглеждане целите на НАТО във време на финансови ограниченията“.

Г-жа Конли започва своята кариера в Бюрото за политическо-военните въпроси към Държавния департамент на САЩ, където служи като офицер за свръзка по Програмата за глобална хуманитарна помощ към Департамента на отбраната на САЩ. Тя е била и старши сътрудник в международната консултантска фирма на бившия зам.-държавен секретар Ричарт Армитаж. От 2001 до 2005 г. г-жа Конли е заместник- помощник държавен секретар в Бюрото по европейските и евроазиатските въпроси с отговорност за двустранните отношения между САЩ и още 15 страни в Северна и Централна Европа.
По настоящем Хедър Конъли е директор на “Програма Европа” в „Института за стратегически и международни изследвания” във Вашингтон. Хедър Конли съумява да поддържа Института в челните редици по отношение на намиране на решения за справянето с предизвикателни въпроси като световната рецесия и възможността на НАТО да осигури сигурността в глобален мащаб.
Именно г-жа Конли беше начело и на опитите на американското правителство да разшири НАТО, както и да гарантира ратификацията на Сената по повод промените в договора на НАТО от 2004 г. Тя инициира и първите срещи на високо равнище в диалога между САЩ с осемте скандинарски и балтийски държави, срещите на засилено партньорство с Северна Европа (e-PINE), които обсъждат регионални и международни въпроси на сигурността.

„Следващите 20 години: преразглеждане целите на НАТО във време на финансови ограниченията“ ще се проведе на 24-ти юни (петък) в хотел „Шератон” с начален час 14:00 часа.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка