Военна академия „Г. С. Раковски“ ще бъде домакин на научната конференция „Въздушен суверенитет и единно европейско въздушно пространство”

Pan.bg 09 окт 2019 | 12:14 views (275) commentaries(0)
img Източник:''Armymedia.bg''; https://www.mod.bg/

Военна академия „Г. С. Раковски“ ще бъде домакин на научната конференция на тема „Въздушен суверенитет и единно европейско въздушно пространство”. Тя е посветена на празника на Военновъздушните сили и авиацията – 16 октомври, 15-ата годишнина от членство на Република България в НАТО и 60-ата годишнина от сформирането на катедра „ВВС и ПВО“ на висшето учебно заведение. Научният форум ще бъде открит в 10.30 ч. днес, 9 октомври, в аула „Раковски“ на Военната академия.

Конференцията има амбицията да се превърне в традиционен форум, на който да се представят и популяризират научните постижения във военното въздухоплаване, гарантирането на въздушния суверенитет, развитието на гражданско-военните отношения при ползването на единното европейско пространство и да се почитат значими исторически събития и хора в славната ни история.

По-рано същия ден командно-преподавателският състав на Военната академия, слушателите и студентите ще почетат паметта на Георги Раковски – титан на българското национално-освободително движение и пръв военен теоретик. Тържественият ритуал по повод 152-ата годишнина от смъртта на патрона на висшето военно учебно заведение ще започне в 8.30 ч. в района на Военната академия.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка