МО на РФ: " Превъоръжаването на армията и флота на Руската федерация ще струва 1,5 трилиона рубли"

Pan.bg 08 окт 2019 | 15:53 views (362) commentaries(0)
img
"През тази година са отпуснати над 1,5 трилиона рубли за изпълнение на задачите по превъоръжаване на армията и флота, повече от 70% от тези средства са отпуснати за серийни покупки на модерно оръжие и техника", съобщи руският министър на отбраната Сергей Шойгу по време на конферентен разговор с ръководния състав на въоръжените сили.
Той отбеляза, че в момента войските са получили над 2300 единици нова и модернизирана техника. По неговите думи от основните извадки планираните показатели за поръчки и модернизация са изпълнени с 47 %. В сравнение с миналата година темпът на доставките на високотехнологични оръжия нараства с 6,7 %. До края на годината делът на съвременното оръжие във войските ще бъде около 68 %.
„Това ще ни позволи да продължим да имаме гаранции, за да решаваме задачите по предназначение“, каза Шойгу. Министърът на отбраната подчерта, че при изпълнение на държавните поръчки за отбрана се обръща много внимание на изпълнението на програмите за пълна автономия от всякакъв внос.
„Остават ли западните икономически санкции или не - във всеки случай ще продължим да създаваме технологично независима система за въоръжение“, заяви министърът.
Шойгу отбеляза също, че тази година са продадени 83 000 тона скрап и реализирано друго имущество на стойност над 1,5 милиарда рубли. Около 1 милиард рубли бяха получени от продажбата на отпадъци от черни, цветни и благородни метали. Според него през тази година Министерството на отбраната е прехвърлило над 3300 обекта за различни цели в собствеността на субекти и общини.
„Близо 1000 единици автомобилна и специална техника са прехвърлени за съхранение в хазната на Руската федерация“, добави Шойгу.

Департамент информации и массовых коммуникаций Минобороны России (ДИМК МО РФ)
Снимка: © ДИМК МО РФ
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка